Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Peace efter Pisa-kommission, NOT

Ett valtaktiskt drag att lyssna på Socialdemokraterna men att sätta slutdatum på en utredning av den svenska skolan efter valet 2014. På detta sätt försöker Jan Björklund (FP) få skolfrågan som växt bland folket, att bli en mindre fråga i valet.

Själv säger Jan Björklund att det kommer att ta till 2018 innan vi får se förbättringar i den svenska skolan. Hur känner du som förälder idag med detta uttalande?

Borgarna har nu haft 7år att förändra skolan. Tyvärr sker deras politik mer av ideologiska skäl än sunt förnuft.
Skolan är alltid en viktig under ett valår. Med de alarmerande resultaten i senaste PISA-undersökningen, den akuta lärarkrisen inom framför allt naturvetenskapliga ämnen, det kritiserade fria skolvalet och riskkapitalisternas framfart och konkurser i skolvärlden har ökat svenskarnas oro: Vad är det egentligen som pågår i skolan? 
I dagens skolförslag konstaterar alliansregeringen att ”Budgetutrymmet framöver är mycket begränsat”. Det innebär att inga pengar egentligen finns för skolan, trots nya löften om satsningar. De senaste två mandatperioderna har det funnits utrymme till fem jobbskatteavdrag, sänkt krogmoms, sänkt arbetsgivaravgift för unga, sänkt bolagsskatt och rut- och rot-avdrag. 
Politik handlar alltid om prioriteringar. Under bilan inser nu regeringen att de måste prioritera skolan. Men då är pengarna slut. Det är knappast att hålla ordning och reda på varken landets statsfinanser – eller Sveriges framtid. //DagensArena
Ska detta få fortsätta?
Du bestämmer om Sveriges framtid valet 2014.

Media: DA, Ab, 2, SvD, 2, Ex, Svt, 2, GP, DN, Skånskan, NSK,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar