Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Moderaternas verkliga Ideologi

Att rika och friska får mer i plånboken och mer sjukvård och fattiga och sjuka får mindre visar tydligt vilken politik som Moderaterna för. Detta är ett tråkigt exempel som visar det extra tydligt.
"När Vårdval Stockholm infördes 2008 minskade vårdresurserna kraftigt i mer ekonomiskt utsatta förorter till Stockholm. Det avslöjas av Dagens Arenas redaktör Mikael Färnbo i antologin ”Den stora omvandlingen” som kommit ut i dagarna.
Lars Carlsson, chefsekonom på Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, – den enhet som styr de offentliga vårdcentralerna – berättar i reportaget att vårdcentraler i fattiga områden över en natt förlorade ungefär en tredjedel av sina intäkter.
Karolinska folkhälsoakademin, som utvärderat Vårdval Stockholm, har kommit fram till samma slutsats. Faktum är att alla inkomstgrupper sedan vårdvalet infördes relativt sett fått minskade vårdresurser, förutom den rikaste och friskaste fjärdedelen som sett en dramatisk ökning."
Du avgör om denna inslagna väg ska fortsätta att råda eller om vi ska tillbaka till välfärd för alla inte för rika och friska.

Media: DA,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar