Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

SVT vägrar visa verkligheten för att inte stöta sig med Moderaterna

SVT har fått mycket kritik för att inte vilja visa filmen "Godheten". Kanske är det pikant att svensk statlig tv som inte brukar hålla tillbaka sina hårda ord när andra länders regeringar stryper information och journalisters rättigheter, nu inte vill stötta sig med Moderaterna och deras gelikar med filmen.

Godheten vad handlar filmen om som gör att SVT inte vågar sända den innan valet?
Som juryn motivering vid Göteborgs internationella filmfestival:
”Med övertygande allvar och humor skildrar Stefan Jarl i ’Godheten’ vårt penningstyrda samhälle där människan och livets värden marginaliseras. ’Godheten’ får oss att se det vi förlorar.”
Det är dags att få folket att vakna och se vart vårat samhälle är på väg. Och som några skriver på SvD.
"Ett friskt samhälle är inte ett samhälle utan problem. Det är ett samhälle som på ett öppet och konstruktivt sätt lyckas föra det öppna samtalet, där ingen fråga är för liten eller för stor för att tåla dagens ljus. Då och först då kan vi känna tillit till våra medier och varandra. Och om vi menar allvar med att vara en demokrati, så betyder det att ett sådant dialogklimat är nödvändigt.
Vi uppmanar Sveriges Television att ompröva beslutet att inte visa ”Godheten” före årets två val. Lita på medborgarnas förmåga att själva dra slutsatser."
Se gärna filmen Godheten nu:

Media: SvD, 1Svt, 2FB, Da, 2, 3, Ab, Etc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar