Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Europafacket stakar ut ny väg för Europa

Solidaritet, jobb med bra arbetsvillkor och hållbara investeringar. Det är vägen framåt för Europa enligt Europafackets nya kampanj.

”A new path for Europe” kallas kampanjen som har till syfte att ändra EU:s inriktning. Det sociala europa får inte förstöras menar Europafacket. De vill att europeiska makthavare ska slå in på en ny väg istället för att hålla fast vid en misslyckad politik. Annars kommer arbetslösheten att stiga.

I sitt valmanifest inför Europaparlamentsvalet uppmanas politikerna därför att försvara EU:s sociala dimension och säga nej till sänkta löner och försämrade arbetsvillkor. Europafacket har även tagit fram en investeringsplan med fokus på hållbar industripolitik och jobb med bra villkor. Som ett led i kampanjen kommer Europafacket att anordna en demonstration i Bryssel den 4 april

Valet den 25 maj är inte ett val för eller emot EU. Valet den 25 maj handlar om
vilken politik vi vill ska föras inom EU. Gör DIN rös hörd. Ett kryss för Olle Ludvigsson, plats 2 (S), vid valet den 25 maj säkerställer också att facklig erfarenhet finns i EU samt att krav fortsatt ställs om ökad jämställdhet och en ny arbetsmiljöstrategi.

Se gärna denna informativa film (på engelska):



Länkar: EU, 2, TCO, Ingenjören

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar