Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Borgarnas ungdomsfientliga politik

Det är en tråkig läsning, men inte helt överraskande att en moderatledd regering bedriver en häxjakt på de som inte har eller kan arbeta. Än mer tydligt blir det om det visas i siffror. Nu vet vi allihopa att Fredrik Reinfeldt är en mästare på siffertrixa och att Moderaterna vill skriva om historien om de själva få stå oemotsagda, men oftast kommer allt fram. Tyvärr lever Moderaterna med devisen om en lögn upprepas tillräckligt ofta så blir det till en sanning.

Ekot idag visar på ren fakta.
"Av de arbetslösa unga under 30 år, så var det bara 19 procent som fick a-kassa i fjol.
År 2006, när den borgerliga regeringen tog över, hade 46 procent a-kasseersättning."
Detta är sanningen att fler unga är allt mer utanför trygghetssystemen som arbetare under historien byggt upp för att bygga upp samhället.

Ekot fortsätter:
"De senaste mandatperioderna har Alliansen bland annat tagit bort studenters rätt till a-kassa efter avslutad utbildning, gjort medlemsavgiften dyrare och höjt gränserna för hur mycket man måste jobba för att ha rätt till ersättning."
Ekot slänger in en EXPERT på trygghetssystem:
"De ersättningar man ger räcker inte ens till en grundläggande försörjning, så att det innebär också över tid ett fattiggörande av de ungdomar som hamnar i den här situationen, säger Tapio Salonen."  professor på Malmö Högskola och expert på det svenska trygghetssystemet, menar att det är ett direkt resultat av politiska beslut.
Nu kommer svaret från Moderaterna:
"Vi har haft en lång och utdragen kris. Vi har fokuserat mycket på att jobben ska komma fler unga till del. Vi jobbar med YA-jobb där man lär sig jobbet på jobbet och vi sänker kostnaden för att anställa."
Whaaat!!!
Så det Moderaterna faktiskt säger är:
"Vi sänker trygghetssystemen än mer genom att ta pengar som skulle gått till sjuka och arbetslösa som arbetare avstått från i lön, ger det till företagen så de kan dela ut pengarna till VD och aktieägarna."

För det första, är det inte vid kriser som en stat ska hjälpa de som kommer in i kriser? Detta gör en stat genom att ta ansvar och spara vid högkonjunktur för att sedan satsa vid lågkonjunktur.

För det andra, att göra arbetare billigare för företagen är ingen lyckad "satsning" på att få fler i arbete. VILKET företag anställer 20st när det behövs 10st för att tillverka det som säljs?

För det tredje, är det inte efterfrågan som styr produktionen? Och om fler blir fattigare så minskas efterfrågan?

Sen detta med arbetsgivaravgiften, fem delar av den avgiften är sådant som arbetare avstått i lön för att bygga upp trygghet för sjuka och arbetslösa. Dessa pengar STJÄL Moderaterna och ger till företagen som tar det till egen vinning och delar ut till ägarna, sedan skyller på att det är kris i världen medan dessa system går med miljarder i överskott, SKÄMS Reinfeldt!!

Media: Ekot, Arbetaren, AB, YA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar