Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Är det möjligt?Ett bra seminarie där företrädare för industrin visade på vilka möjligheter som finns och kommer att finnas i framtiden.

En resurskrävande industri som textilbranschen kan se en positiv utveckling genom utnyttja pappersmassa (förenklat) och göra textiler av dessa fibrer istället för bomull som kräver mycket resurser.

Eller utnyttja alger i reningsverk istället för resurskrävande bakterier där reningsverk tvingas pumpa in syre för att det ska fungera. Eller uppbyggnad av alger hjälper solcellsutvecklingen.

En pratade om de mobila möjligheterna och dataitvinning för att göra livet enklare. Jag samtalade lite efteråt kring integritet och oönskad åtkomst till personlig data. Men vi var överens om att användarna måste bli mer medvetna än att begränsa möjligheterna. Den mobila utvecklingen har gått väldigt fort (se bild)

Sist men inte minst var en som komm från en industri som byggde trähus. Naturligtvis handlade allt om hur de tvingades effektivisera och göra ändringar för att kunna sälja bättre. Men en sak fastnade jag för och verkar lovande att företag börjar tänka mer på att INTE vinstmaximera.

Som han sa att om det ska bli möjligt att kunna tillsammans producera och vara effektiva kan inte alla företag tänka på att maximera SIN vinst.

Hittills är jag imponerad av Industridagen 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar