Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ignorant av Alliansen

Så var det klart.
SAAB läggs ner och och flera tusen på fabriken och hos underleverantörerna går ut i arbetslöshet, och ska klara sig på en A-kassa som Alliansen nedmonterat och gjort krångligare med längre handläggningstid som resultat.
Jag hoppas att arbetarna är med i IF Metall som har kort handläggningstid.

Allianspartierna har varit dåliga på att sköta detta. Visst SAAB hade problem, och det finns nog lika många teorier som debattörer om vad som var orsak till detta. Men den finansiella lågkonjunktur var ju inte att SAAB som företag eller den produkt de hade blev sämre.
Här ser man nu skillnaden mellan hur olika länder löst detta. Svenska regeringen gjorde inget. Visst en fond på x antal miljader med hög ränta och återbetalningstid på 6 månader, men det var ju et spel för galleriet eller ett hån om man nu vill säga det.
Att Maud också nedvärderade officiellt SAAB och ger inga garantier till en början är att slå på den som ligger. Allianspartierna har visat återigen dåligt ledarskap när det gäller krishantering och innovation. Kan bara hoppas på att svenska folket ser igenom deras människosyn och de värderingar de har, både på företag, arbetare, arbetslösa, sjuka och hemlösa (stockholmstads projekt).

VAKNA.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar