Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kompetens hos journalister?

Ingen aning om det finns något krav på opartiskhet som politisk chefredaktör, men jag tror inte det. Dock kanske man kan kräva lite mer analys innan man vräker ur sig både det ena och det andra. Som exempel i en artikel OT som vid närmare analys (10min googlande) kan ifrågasättas. artiklen - läs gärna denna och kom sedan tillbaka....... Tillbaka? Ska nu kortfattat belysa felen i denna chefredaktörs analys, men visst han röstar ju på de som har mest och regerar idag. Innan ni tröttnar: NEJ det är inte Alliansens bedrift att sjukfrånvaron minskat.
Sjukfrånvaron som det sägs i artikeln fick ett trendbrott 2005 (var faktiskt 2004) vad jag vet regerade INTE Alliansen, och Herr chefredaktören vet inte varför sjukfrånvarons kurvor ser ut som de gör och vräker ur sig både det ena o andra. Kolla gärna på era gelikars hemsidor som bl.a. Svenskt näringsliv angående 2004 nedgång i sjukfrånvaro, "Detta trendbrott kan förklaras av flera faktorer kopplat till bland annat företagets ansvar för finansiering av ersättningen vid sjukfrånvaro (sjuklön och sjukpenning), förstärkning av karenstiden samt en strängare syn på när det är rätt att vara sjukfrånvarande." Som ni sedan kan se så har det fortsatt neråt. 2004, 2005, 2006 var alltså S-led framgång för att sätta press på sjukfrånvaron genom att både förmana arbetsgivare (lag) och arbetstagare (Försäkringskassan). 2007, 2008, 2009 fortsatte Alliansen tyvärr att slå hårdare på sjukskrivna och avpolletera dom till arbetsförmedlingen istället. Det var alltså redan på väg ner i sjukfrånvaron trots det gjorde man förändringar till att nu också skicka de som var bevisligen sjuka till arbetsförmedlingen. Varför? jo, för att Alliansen och Herr chefredaktör lovordar sänkta skatterna. "Naturligtvis blir då material som på något vis avslöjar detta, det som visar att de gamla moderaterna lever kvar" Äntligen, jag visste att allt var ett spel för galleriet. För den som är rik vill ha mer eller hur Herr chefredaktör?
Och snälla om nu Anna Dahlberg säger att det är Alliansens bedrift kan ni inte kolla detta innan ni lovordar hennes analys.
Lite länkar så ni kan granska lite vid kommande artiklar i er tidning.
Promemoria 2004 - Socialdepartementet
Sv Näringsliv

P.s. vad är det för svamel kring pepparkakshus i OT? Om ni nu vill håna kollektivavtal kan ni inte plocka bort det på er tidning? Våga stå för det ni tycker och säger! Gott nytt hälsosamt år på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar