Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Omvälvande

Staten (alliansen) rustar ner det sociala men också a-kassan, för att bekosta skattesänkningar så dom som har mycket får mer. Nu idag var det klart att Scania är överens med koncernfacket att fortsätta med 4dagars vecka men med full betalning 6 månader 2010. Jag som arbetare ser positivt på detta och tycker att genom att undvika varsel så tar Scania ett socialt ansvar genom att inte skicka ut medarbetare i den Allians nedrustade A-kassan..... Ser ni vad jag just skrev? Att Scania tar ett socialt ansvar. Naturligtvis säger man inte det utan "vi vill behålla kompetent personal". Äntligen ett företag som förstår att man kan med lite sparande från alla håll övervintra långtid och stå mer rustade vid en eventuell vändning i ekonomin.

Jag hoppas med detta all lycka åt Scania att man gjort allt vad man som företag kan göra för att behålla sin personal och utbilda dom.

Tack för att ni tar ett ansvar.

Lite skrämmande är det dock att vi är tillbaka till början av 1900-talet att nu är det företagen som räddar och hjälper anställda inte Staten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar