Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Valpropaganda från Alliansen

Tyvärr så ser inte Alliansen sin berömda bjälke, utan fortsätter sin inslagna väg att försämra genom att låta medborgare tro att de gör rätt. Slå på dom som ligger och gör arbetslivet osäkrare.
I en debattartikel så hänvisar dom till människors "företagsamhet" som ska ta Sverige ur krisen. Tråkigt då att Alliansen förlorar tilltro från företagarna sedan 2006 undersökning SVT
Fortsättningsvis säger Maud i artiklen "Det ska löna sig att arbeta hårt" detta vet vi att dom sa 2006 vid valet och människor trodde på att de som var arbetslösa och sjuka var rädda för jobb. Det var ju Alliansens mantra "de vill inte arbete" så nu vill dom ju tvinga de till och med "terminal" sjukdom att söka jobb. Visserligen har de nu ändrat för en grupp, men alla de andra grupperna? Sedan vill de slå sönder LAS för att göra det lättare för unga att få jobb. Även sänka ingångslönen. Vad är problemet?!?!?! genom årtionden har unga fått jobb och alla unga jag känner på mitt jobb har också jobb. Är det mer rätt att sparka ut en som jobbat i 20år är kanske 45år kanske lite stel i axlar och andra leder inte lika snabbt. arbetsgivaren vill bli av med personen och anställa en ny 25åring. är det rätt? är det respekt för individen?
Klart unga i en undersökning Maud hänvisar till säger "ja" till sänkt ingångslön.
De har aldrig haft ett jobb kanske (gymnasieundersökning?) de har inga lån (än) de har inte fyra munnar att mätta och en avbetalning på en villa/lägenhet. När jag var ung och anställdes fick jag 12k brutto och var överlycklig och förstod inte de äldre som ville ha mer, men man lär sig i livet att kostnaderna ökar (köpkraft = efterfrågan) ju äldre man blir.

Så SLUTA MED ERAT GNÄLL OM LAS OCH LÖNER
Video
Radetski har ju uttalat sig klumpigt och försagt sig. Det är väl honom som Alliansen har som förebild. Att tänka på är att Radetski menade 1997 krisen då vi hade hög arbetslöshet. Men som alla vet gick det bra för Sverige utan hans program. Men vissa (Maud) saknar visst några pommes i sin Happy Meal ;-)

p.s. hoppas de sjuka och arbetslösa röstade på Alliansen, men jag tror inte det :-(

Vi tänder ljus 10/12 för de arbetslösa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar