Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Mer statligt ansvar.nu

Vi behöver mer statligt ägande och därmed ansvar för svenska folkets väl o ve.
Efter att läst vissa inlägg m.m. på diverse forum tänkte jag lyfta lite.
Posten: 1993 avreglerades postmarknaden, dock skulle posten ha ansvar för hela Sverige. 1994 posten AB.
Telia: 1993 bolagiserades Televerket " I slutet av 80-talet lade Televerket ut ca 2000 km fiberoptiska kablar per år" Kom inte å säg att ett privat bolag hade gjort detta för att vara snälla.

Nutid: Kontentan av denna avreglering och bolagiseringar med krav på vinst och mindre i kapital från staten är att svenska folket får mindre service. Man kan inte kräva att ex. Telia ska underhålla och bygga ut tele/IT lösningar till glesbyggd. Det finns enligt kapitalismens värderingar ingen marknad (ingen vinst). Så när Telia säger att "vi kommer att plocka bort marktelefon för vissa" är det just för att de nu är ett vinstdrivande bolag. Hade det varit Televerket (Det var både en myndighet och ett affärsdrivande statligt verk) så var det inga problem. Skulle Nisse i urskogen 1 ha fiber så grävde man dit enligt riksdagens beslut.

Kontenta:
Staten och då inte minst svenska folket får mindre service för att man ska få lite mer pengar i plånboken efter lön. För dessa pengar ska du välja leverantör på en konkuransutsatt marknad och "välja o vraka". Kanske gäller 60% av svenska folket. De resterande får betala skyhöga avgifter eller så finns inte servicen att tillgå.

Jag börjar kanske att bli gammal, men det var nog lite bättre förr, när det gäller statligt ägande. Kanske dags att driva dessa frågor mer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar