Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Brotten har ökat med Alliansen!

"Kampen mot brottsligheten" var ett vallöfte från Alliansen.
Vad har man gjort i tre år?

Jag väntade med detta tills BRÅ kommit med sin analys av 2009.

Så här ser den ut om man vill sätta färg på vem som regerade.

Alltså under 12år!! som S-led regering styrde Sverige var ökningen 0.92%.
Vad hände med Alliansen som skulle bekämpa brottsligheten?
Var det Don Quijotes kamp mot väderkvarnar eller en "satsa på att låsa in dom rejält istället för att satsa förebyggande" mentalitet?


Läser vi exempelvis vad Johan Ingerö (borgerlig pr-konsult) säger han:
"Jag skattar hellre två kronor för att hålla en brottsling insydd än en krona för att hålla honom på gott humör när han är utanför murarna."

Han skriver också:
"den offentliga debatten fortfarande om "bristen" på fritidsgårdar, fältassistenter och andra kostnader som skattebetalarna ska tvingas ta på sig för att slippa utsättas för brott."

Hur många spelar Civilization eller Simcity. Kanske inte applicerbart, men ökar invånarna i samhällena krävs det nöjen och något för invånarna att fördriva tiden med.
Så vad Johan och tydligen Alliansen står för är att vi gör inte samhället trevligare genom att satsa på meningsfull fritid för ungdomar och äldre, utan lägg ner kultur, fritidsgårdar, fältassistenter och all annan verksamhet som förebygger brott. Sedan höjer vi straffet och kostar samhället pengar där istället. Min gissning är att under 2010 kommer brotten fortsätta att öka nu när Alliansen tvingar folk till existensminimum efter utförsäkringar från F-kassa och A-kassa.

Jag vädjar till svenska folket rösta bort sådant synsätt, som värderar straff högre än förebyggande verksamhet. Jag vädjar till svenska folket att rösta bort Alliansen i valet 2010. Lär av läxan vi fick av att låta en rutten människosyn influera riksdagen i fyra år.

Läs gärna rappakaljan som de fläskar till med.
Vad jag läser i deras Alliansarbetsgrupp för rättsväsende.
"Att bekämpa utanförskap och segregation har brottsförebyggande effekter. I områden och miljöer där många människor saknar arbete, där missbruk och sociala problem finns, ökar risken att dras in i kriminalitet och missbruksberoende. Därför är det fortsatta arbetet med arbetslinjen och ett minskat utanförskap viktigt även på det rättspolitiska området."
rappakalja

Arbetslinjen vet vi vad den betyder. De som har arbete ska ha det bra. De som inte har arbete ska ha det svårt, även om de inte kan jobba p.g.a. sjukdom.

Men vad betyder utanförskap i Alliansens värld?
LO-tidningen har försökt besvara den.

”Bara ett luftslott
1,1 eller 1,5 miljoner ”helårsekvivalenter” innebär självfallet inte att lika många finns i arbetslöshet eller i utanförskap, vilket regeringen ger sken av. De allra flesta som regeringen räknar som utanförstående arbetar bevisligen och försörjer sig själva. ”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar