Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Bli vid din läst

Vi vet att Alliansen hela tiden vill försämra för de som inte bidrar enligt deras mening till samhället. Vad som värre är och som förändras i det tysta är vridningen till ett elitsamhälle.

Varför tror ni att Alliansen drivit igenom förändringar som påverkar möjligheterna till att komplettera sina betyg från gymnasiet? Eller att man nu måste egentligen bestämma sig för vad man vill bli i 6:an för att ha chans att gå vidare.!!!

Vad händer när skoltrötta "Kalle" inte går gymnasiet utan börjar hos Svenssons Svets.
Vad händer om de som gått "fel" i skolan börjar på en industri och jobbar i 5-10år sedan vill gå vidare i sin utveckling, men måste komplettera vissa ämnen.

Det blir svårt.

Vad händer när stor del av folket inte har ekonomisk möjlighet att studera vidare?
Kan löner påverkas?

När företag har kompetens som motiv för att fördela lönepotter. När arbetarna p.g.a. ekonomi inte har möjlighet att läsa upp påverkas möjligheten att vidareutvecklas, vilket kommer att leda till en stagnation i rörligheten på arbetsmarknaden.

Det kommer att leda till mindre lön, vilket ÄR Alliansens agenda. Eftersom nu när alla som jobbar har jobbskatteavdrag så vill man få oss att ställa mindre krav i avtalsrörelsen "vi har det ju bättre nu" mentaliteten. Men dessa pengar har kommit från besparingar på andra medborgares väl o ve. Även svårigheten att läsa upp betyder mer press på våra ungdomar att välja rätt från 6:an. Tror ni en ensamstående förälder som måste kanske ha två jobb för försörjning, kan stå emot sin skoltrötta tonåring så lätt?

Detta är ett tydligt tänk att låsa fast personer vid de arbeten de lyckats få, även ändringar i ledighetslagen gör sitt för att försvåra för vidareutbildning.

SR om Komvux

p.s. Edvin Alam säger att S hycklar eftersom S försökte stävja komplettering av studier via Komvux av gymnasieelever är inte helt sant. läs gärna hela artiklen, och vad det egentligen handlade om.
S stoppar rikemansbarnens gräddfil till ex läkarlinjen

Skärp er Sverige, byt regering 2010!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar