Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Feluppfattning sprids bland företagare

Nej Socialdemokraterna är inte emot att det finns företag som tillhandahåller tjänster inom RUT-området. Vad vi är emot är att det måste subventioneras med statliga pengar, d.v.s. vi måste alltså ta pengar från vård, skola och omsorg (krasst räknat) för att "hjälpa" företag få kunder. Är detta rätt?

"Men ni har ju infört ROT", lite skillnad. ROT är för att stimulera en viss sektor, ja. Men människor som sett behov har kunnat få en liten rabatt på att fixa sitt hus och det finns ett max belopp.

RUT är inte tänkt att vara en tillfällig stimulering för ett hushåll utan mer en tjänst som utövas kontinuerligt och inget max belopp. Är det rätt tycker ni att en viss sektor ska subventioneras helt och fullt?

Varför inte ge folket avdrag för inköp för att stimulera handeln, eller avdrag för el-konsumtionen. tillslut kan vi göra avdrag för allt. Naturligtvis skulle det vara ohållbart och krångligt.

Nej Marie du är inte piga, du är en företagare, men att driva ett företag med förutsättning att kunder får göra avdrag för dina tjänster är en konstig företagsidé.
Att driva företag ska ju göras med devisen vad vill kunder ha och vad vill de betala.
INTE vilka avdrag kan dom göra för att företaget ska kunna leva. Då har man startat företag på felaktiga grunder.

Nu finns det eftersom RUT kom till, förutsättningar för ditt företag att få kunder.
Men ett råd till dig är att inte förlita dig på avdrag och skatter utan gör en tjänst som är efterfrågad även till ett högre pris.

Artikel i Nyheterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar