Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kan man vara med i facket, men rösta på Maud?

SD vet vi har varit en fråga för uteslutning i den fackliga organisationen, om man är aktiv. Där Metall 2006 sa "– Det är inte rimligt att man utesluts bara för att man är aktiv i Sverigedemokraterna, även om vi tycker väldigt illa om deras politik. Vi har en grundlag och man måste respektera människors rätt att tänka, sade Ferbe."

Grundlag eller inte, stämmer värderingarna? Eftersom jag är med i ett fackförbund och ett parti så borde ju de vara lika i värderingarna eller? Kan jag företräda alla medlemmar?

"Medlem som aktivt arbetar för någon med partiet konkurrerande politisk organisation, eller genom sitt handlande skadar partiföreningens syften, kan uteslutas ur partiföreningen."
Citatet ovan är hämtad från Moderaternas stadgar.

"Medlem ska också verka för förbundets
sammanhållning och utveckling
samt vara lojal mot förbundet."

IF Metalls stadgar

För mig kan jag inte se hur en moderat kan vara ex. förtroendevald inom IF Metall samtidigt som man är med i Moderaterna och arbeta för dem.
Deras ideologi är ju emot fackföreningen, fast inte lika tydligt som SD.

Eller ska vi vara politiskt obundna?
Naturligtvis inte. Facken var med och startade Socialdemokraterna för att få en röst i Riksdagen så lagar till arbetarnas fördel blev till, och uppbyggnaden av välfärdssamhället prioriterades.

Angående artikel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar