Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Maud i pepparkakshuset


Alla har vi väl hört om Hans och Greta, som av någon anledning påminner om Alliansens politik. En fattig familj där fadern övertalas att överge sina barn i skogen.

2010
Styvmodern Moderata övertalar mannen "Folket" att överge sina barn de arbetslösa och sjuka som inte bidrar till hemmet (Greta), men även arbetarna (Hans). Första gången hörde barnen detta och plockade på sig stenar (lag,avtal och välfärden) så de hittade hem igen (efter valseger 1994) och fick mest skrämsel hicka. Men efter ett tag slumrade barnen till och hemliga överläggningar (låst dörr) gjorde att en dag kom det plötsligt (valet 2006), men de han ta med sig bröd till skogen. De försökte lägga ut brödspår när lagar och välfärd raserades, men de rika åt upp smulorna.

När de irrat omkring i skogen kom de fram till pepparkakshuset och såg hur gott det var kom en gammal häxa (Maud) ut och bjöd in dom och de fick äta gott och sova gott. Nästa dag spärrade Maud in Hans (sämre möjlighet till utbildning, sämre a-kassa arbete ska löna sig) och började göda honom (jobbskatteavdrag) Hans fick den bästa maten. Greta fick slita och fick dålig mat (arbetslösa och sjuka som nu drabbas och betalar jobbskatteavdraget). Efter ett tag vill Maud nu slakta (LAS+andra lagar och försämringar för arbetare) och äta upp Hans, men Greta gjorde processen kort med Maud och säppte ut Hans, och försöker hitta hem igen (övertyga medlemmar om allvaret) Väl hemma möts de av fadern som längtat efter dom och de bygger upp välfärden igen (försöker återställa allt som Alliansen sabbat).

Kontenta:
Vi alla tillsammans måste kämpa för allas överlevnad. Tillsammans kan vi göra mycket för alla, det är det som kallas välfärd. Att färdas väl i livet genom de olika faser som vi går igenom.

Genomskåda lögnen, rösta på Socialdemokraterna 2010 och gör Sverige och framtida generationer en tjänst.

(Detta var en snabb omskrivning. Någon kan säkert göra berättelsen bättre och gör gärna det)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar