Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Uppsägning av industriavtalet kunde inte bli bättre


Nu har teknikarbetsgivarna gått ur industriavtalet. Ett avtal som betytt mycket för svensk industri och Sverige sedan 1997. Kort versionen är att fack och arbetsgivare tillsammans tog ansvar för Sveriges välfärd. Arbetarna fick bl.a. större reallöneökning och arbetsgivarna fick bättre förutsättningar att få hjälp med konkurrenskraft.

Nu har teknikarbetsgivarna gått ur detta avtal vilket borde leda till kärvare förhandlingar och vi kan ställa krav som förr i världen 5-15% löneökningar. Verkar vara brist på ansvarstagande av arbetsgivarna att utsätta sig själva och Sverige för detta.

Kanske någon plan från arbetsgivarna nu när man "slimmat" produktionen så mycket är det bara lönerna kvar att konkurrera med och då vill man få IF Metall att ställa höga krav så man kan skylla på facket (som man alltid gör) när man flyttar ut jobb till låglöneländer.

Eller att regeringen som får bidrag från industrin (miljonbelopp?) ber dom göra så här för att flytta fokus från valet. Ber fackliga ALLA fackliga d.v.s. du med som medlem att ignorera detta och fortsätta valarbeta. Vi har ett avtal i 22 månader så vi kan ta den biten efter valet.

Delar dock IF Metalls uttalande och hoppas att teknikarbetsgivarna tar sitt förnuft till fånga. Jag säger: Gå ur sandlådan och diskuterar förändringar istället.

Nu till varför det inte kunde bli bättre:
ALLA, hela svenska folket måste inse att när arbetsgivarna går ur samarbete som gynnat Sverige MÅSTE vi få en Socialdemokratisk led regering för att det vi inte kan vinna eller det vi förlorar i förhandlingar MÅSTE vi få genom lag (Riksdag).

Visa Arbetsgivarna att ni menar allvar. RÖSTA 19 september, och rösta på en politik som arbetare varit med och skapat för Sverige.
Wiki om Industriavtalet
Sveriges Radio om nyheten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar