Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansen kan likställas med Sol-och-vårare


Många var löftena när Alliansen med "Nya Moderaterna" i spetsen började skramla inför valet 2006. De lovade arbetslinjen (inte arbetarlinjen). många kanske trodde att de skulle hjälpa människor som var i det påhittade ordet "utanförskapet". Fanns också de som tyckte "äntligen någon som klämmer åt fuskarna".

Alliansen och speciellt "Nya Moderaterna" som inte ville profilera sig som skatteskänkar parti (alltid varit det) har gjort de största skattesänkningar i historien och urholkat vårat välfärdssystem och försämrat för de som fått otur i livets vandring. En sol-och-vår varning är att de försöker likna Socialdemokraterna, de tror att svenskar är dumma och förstår inte att de är ett parti för rika och de med dolda agendor (se inlägg om lagförslag om att göra det svårare för media att granska politiker och fuskare) Se på bilderna i inlägget. Socialdemokraternas affisch plankades rakt av, inga egna idéer och man ville få väljarna att tro att det var dom som var arbetarpartiet.

Har aldrig hävdat att allt var bra förut. Visst fanns det då som det gör nu fuskare, de som tillskansar sig förmåner och pengar på andras bekostnad i samhället.

Vad som är skillnaden är att vi Socialdemokrater tror att det finns en vilja hos människor att göra rätt för sig. Att underlätta och öka vår förmåga att möta konkurrens från omvärlden genom utbildning, men också att göra det mindre ekonomiskt kännbart att våga utveckla och byta jobb (rörlighet).

De som har ett arbete måste förstå att om man sänker arbetslösa och sjukskrivna till en mini nivå och till slut socialbidrag, allt för att få skattelättnader till de som har arbete, så blir det mindre köpkraft och ekonomin stannar än mer. De som har arbete får sparken eftersom ingen kan köpa deras varor. Så är den negativa spiralen igång. Ganska "basic".

Vi måste få upp nivån i våra försäkringar.
Vi måste underlätta för ungdomar att få jobb. DOCK inte genom halverad lön.
Vi måste ha utbildning ur arbetslöshet istället för svälta ur arbetslöshet.
Vi måste skapa incitament till företag att utveckla sin personal mer än nu. För att skapa hållbara arbeten.
Vi måste satsa på landsting och kommunal sektor. För att trygga gemensam välfärd.

Hjälp till du också.
Bli valarbetare inom Socialdemokraterna (du behöver inte vara medlem)
Hjälp till att göra Sverige mindre kallt. Rösta på Socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar