Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dagen med Socialdemokraterna #8


Bussen körde från Linköping till Norrköping för ett arbetsplats besök på TvNo. VD Björn Åkerlid mötte upp och eskorterade oss till matsalen för en kopp kaffe. Två anställda, HsO och klubbordförande gjorde oss sällskap vid bordet. Nu ville alla veta hur det var på företaget. Arbetsmiljö, medlemmar och hur går det för företaget m.m.

Jag var lite skeptisk. Kan väl inte vara så bra som både chefen och anställda säger. Den lilla journalisten kom fram i mig och jag började prata med de fackliga ledarna vid sidan av, även de anställda som under rundvandringen var i arbete. Visade sig att det stämde. De hade visst så bra som de sa.

De hade schemalagd träning varje vecka eller gymkort inne i stan. De roterade mycket för att undvika arbetskador/sjukdomar. Var lite osäker på skyddet till en maskin (bilden) men de bedyrade från både företag och arbetare att de inte haft problem med detta.

Läst på deras hemsida om deras bidrag till miljön. Chefen sa att de tvättar många ton tvätt per dag, så det är viktigt med att ta hänsyn till miljön. Ni kan se vilka kunder de har på deras hemsida.

En viktig detalj i detta företag och den trivsamma stämning som jag fick uppfattningen råder på arbetsplatsen är kanske att det är landsting och en liten del kommunen som äger det. Chefen sa också att trenden går tillbaka nu, och att fler landsting köper tillbaka tvätterierna för att de satsningar och tjänster som lovats inte blivit av. men även för att det är kostsammare än att ha i eget regi.

Lite kusligt så rätt många siare kan ha om outsourcing.

Kommer senare under kvällen komma med ett inlägg kring denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar