Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Tack för den, fackliga kamrater


Efter att ståndaktigt försvarat a-kassans legitimitet och en solidarisk finansiering, har nu våra motståndare, ja de har tyvärr blivit motståndare. Fått vatten på sin torra kvarn kring a-kassorna.

Efter att många förbund sett om "sitt" hus, genom att tillåta inkomstförsäkringar för sina "medlemmars bästa" glömmer man solidariteten mot andra förbunds medlemmar och Sveriges folk.

Det som varit en försäkring att vid arbetslöshet ha en bra ekonomi, så det blir lättare att koncentrera och utbilda sig för att möta nya utmaningar och arbetstillfällen. Denna försäkring är nu dyr (Alliansens fel), men eftersom den varit dålig, med lågt tak så har man kunnat teckna försäkringar mot detta, som bara gäller ett par hundra dagar.
Detta är som att kissa på sig. Skönt i början men efteråt är det värre. Tyvärr står IF Metall rätt ensama om att inte tillåta medlemskap utan a-kassa. Det är ett viktigt beslut där för att a-kassan gäller en viktig princip som ger eko i samhället om den ruckas på.

Nu har det hänt det som man varnat för. Nu efter alla olika USA inspirerade försäkringslösningar inom förbunden springer verkligheten ifatt.

Stefan Fölster
"Majoriteten av löntagarna har kompletterat sin arbetslöshetsförsäkring. Idén om en allomfattande och likvärdig välfärdsapparat saknar nu verklighetsförankring."

Artikel

Hur tänker vi?
Tänker vi långsiktigt på konsekvensen av våra beslut?
Varför låter vi motståndarna göra enkla mål som försämrar Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar