Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vår historia


Det är inte för inte som facken har en stark anknytning till Socialdemokraterna. 1889 när SAP bildades var det också en centralorganisation till facken. D.v.s. som LO är idag. Genom SAP var det den enda väg som facken kunde få till förändringar och är så än idag, och eftersom borgarna inte brydde sig om exempelvis 8 timmars arbetsdag eller att fackligt anslutna kunde sparkas utan någon förklaring eller böter. Eller Allmänrösträtt eftersom borgarna tyckte att bara de som bidrog till samhället (rika) skulle få rösta.

Alliansen har genom att förändra sin retorik fått väljare att tro att deras politik förändrats. Nej de har samma politik och samma agenda, d.v.s. försvaga facken och få ett låglönesegment. När alla utförsäkrade behöver pengar finns det jobb för 8000kr (reservationslön se tidigare inlägg) att ta när facken blivit svaga p.g.a. medlemar går ur för att tjäna 250kr/månaden. Vad de inte förstår är om facken inte har många så blir de svaga och även de som gått ur facken kommer få lönen att sakta men säkert stanna eller till och med sänkas, och då snackar vi inte om 80/20-avtalet.

Gör er och framtida generationer en tjänst. Gå med i facket, de som bildade facket hade troligen mindre med pengar än vad ni har. Gå med i Socialdemokraterna och engagera er för att visa att ni bryr er om hur samhället ska vara.

Är ni bekväma så gå bara och rösta på de som vill skapa och behålla välfärd.
Rösta 19 september på Socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar