Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

SD+FP=SANT


Så har dagen som vi alla visste skulle komma, då man i ren desperation försöker att hålla sig kvar vid makten inleder trevare mot partier som helt öppet går emot facket.

Sverigedemokraterna som Folkpartiet vill samarbeta med vill bl.a. avskaffa MBL som ger fackliga rätt till information, och viktigast föreningsrätt, alltså rätten att organisera sig (gå med i facket).

Skära ner LAS, förändra den så det ska bli enklare att sparka de som slitits ut och de som är obekväma till förmån för unga. Stämmer visserligen rätt bra med Alliansens avsikter.

SD vill också ge arbetsgivarna betydligt större inflytande.


Vet inte vilken värld alla lever i, men hela tiden får man höra från medlemmar att facket har inget att säga till om. så hur kan arbetsgivarna får mer inflytande, när medlemmarnas fackförbund inte har något.

Naturligtvis är det inte så att facket inte har inflytande. Facket är till för att bevaka medlemmarnas intressen och är en MOTPART i förhandlingar. Så varför vill partier försämra för en motpart?

Vi vet att arbetsgivarna är de som har jobben och måste få möjlighet att utveckla och stärka sin konkurrens mot omvärlden. Detta var vad facket ville när man på eget initiativ bjöd in arbetsgivarna och förhandlade fram Industriavtalet 1997.

Det var ett ansvarstagande som EN motpart initierade. Just den motpart som partierna vill förminska betydelsen av. Tack vare facken har reallönerna ökat och industrin stärkt sin konkurrens och fått bättre utveckling i SAMARBETE.

Folkpartiet vill samarbete med Sverigedemokraterna som vill ta bort arbetares rättigheter i arbetslivet. De vill tillbaka till 1900-talet då vi arbetare ska stå med mössan i hand på morgonen och be om arbete.

Gör dig och Sverige en tjänst genom att gå med i facket, för tillsammans är vi starka.
Rösta också 19 september för förändring av Sverige från ett kallt samhälle till ett varmt där vi tar hand om alla tillsammans.

Beskattas efter förmåga och få välfärd efter behov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar