Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vi knaprar för lite tabletter


Jag med många fler var emot Apoteksmonopolets avskaffande. En av orsakerna till avskaffandet var tillgängligheten. Visst finns det värktabletter i din lokala affär. Men medicin tar ibland slut och där man inte vill ha lager för att maximera vinst blir problemet att du kanske har ett par recept men medicinen finns inte på ett ställe.

Detta krånglas till ytterligare. Förut kunde de hänvisa till ett apotek som hade alla dina mediciner genom en central databas. Nu är det upp till de olika kedjorna att ha en egen databas.

Ovan på detta så har tillgängligheten på "vanliga" mediciner som värktabletter gjort att det varnas för överkonsumtion.

"Ett förbluffat P4 Jönköpings län rapporterar:
Tidigare har vi uppmärksammat fenomenet med att folk nu köper mer receptfria läkemedel, och experter varnade då för att det kan få allvarliga konsekvenser för folkhälsan.

De pekade bland annat på studier som exempelvis visar att kronisk huvudvärk bland ungdomar ökar, man kan alltså få huvudvärk av att äta för mycket huvudvärkstabletter.

Men socialminister Göran Hägglund (KD), som står bakom den här apoteksreformen, försvarar ändå den ökande försäljningen av receptfria läkemedel, med att vi åt för lite innan!
Hägglund försöker i sin argumentation hävda att människor hade en konstant brist på medicin innan - som nu Kristdemokraterna och Alliansen har räddat dem för. Nackdelen med argumentet, förutom att det så uppenbart är plockat ur den Hägglundska baksidan, är att han inte har några som helst belägg för det."
Artikel utdrag från Alliansfritt Sverige

Dags att ta ansvar medborgare.
Vägra bli slavar med låga löner, dålig arbetsrätt, arbetsmiljö och där du sedan får knapra piller för att orka med två eller tre jobb för att kunna försörja din familj.

Gör din röst hörd, och rösta 19 september på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar