Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fördelen med sittande regering


Det finns en fördel med att den sittande regeringen nu så ofta och offentligt går ut i media och argumenterar kring a-kassan.

Det som är fördelen är att, de som klagar och är irriterade på facket kring avgiften till a-kassan nu kanske förstår vilka som bestämmer reglerna, avgiften och ersättningsnivån..Det är regeringen inte facket.

Som IF Metallare har man en högsta avgift till IF Metall på 535 kr, lägsta avgift är 214 kr. Sen har vi (alla har) egenavgiften till a-kassan. Den egenavgiften varierar beroende på vilket förbund man tillhör. IF Metallare anses vara en stor riksgrupp, risk för att vi ska bli arbetslösa. Så vi får just nu betala 300 kr i egenavgift. Bestämt av sittande regering.

Redan 2006 då vi betalade 89 kr till a-kassan var den överfinansierad och överskottet gick till statskassan, nu läggs ytterligare 300 kr på i överfinansiering, rakt in i statskassan för att finansiera ROT och skattelättnader för de som har jobb...rättvist ? Nä inte speciellt.

Nu vill man från sittande regering göra a-kassan obligatorisk, det ska kosta att vara med i a-kassan, det ska kosta att bli arbetslös - för då söker du fler jobb...! men hallå !om jobben försvinner, dvs det blir färre jobb att söka, hur ska man då kunna söka fler jobb. När alla är med kan man höja avgiften hur man vill, ingen med jobb kan ju gå ur..smart va ?

Syftet med detta är att sänka reservationslönen, ( den lägsta nivå på lön som man är beredd att ta jobb för) Den nivån har sänkts de senaste åren och regeringen har för avsikt att sänka den mer. Sänkta ersättningar i våra försäkringar ( a-kassa och sjukförs) gör att folk tar jobb till vilka låga ersättningar som helst. Det vill säga lönedumping även för de som har jobb, för varför betala person A högre lön när person B kan tänka sig att jobba för hälften...Det är entrepenörskap och jobblinjen de.

Mycke ska ha mer och f..n ska ha fler. Dags att vakna till och dags att sätta stopp, alla Working class heros därute....!!!

Skulle det bli regeringsskifte i september, har den kommande regeringen ett uppdrag, ordna a-kassan. Ni har tagit vissa beslut nu i valfläsk tider, se till att servera det fläsket...well done.

Inlägget kommer från Carola Andersson från Industribloggarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar