Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansen, ungdomarnas fiende #1


Många är utspelen där den borgerliga alliansen värnar om ungdomarna och har förslag på att få ner ungdomsarbetslösheten i synnerhet. Förslagen har varit som mantran som har till uppgift att få ungdomar m.fl. till att tro på att låga löner och raserad LAS är vägen till framgång.

Den borgerliga alliansen gjorde redan klart från början av deras regeringstid att ungdomarna är en låg klass som ska jämställas med trälar. Låga löner och otrygg anställning. Låga löner kommer nästa fyra år om ni väljer borgarna. Eftersom reservationslönen nu är nere på 8000kr (2006: 16 000kr) och många arbetslösa och socialbidragen ökar.

Otrygga anställningar för just ungdomar fixade man 2007 när man utökade visstidsanställning från 12 till 24 månader.

"EU-kommissionen kritiserade regeringen, men att de ändrar sig till EU-reglerna verkar inte troligt... Nu vill Moderaterna ändra provanställningarna, från 6 månader till 12. Ungdomar får mer otrygga anställningar."
Carin Wallenthin-IF Metall
"Även om det formellt finns en begränsning i form av att en allmän visstidsanställning på mer än två år under en femårsperiod övergår i tillsvidareanställning så får denna föga effekt då det är möjligt att kombinera olika typer av visstidsanställningar."

Enligt denna rapport är Sveriges anställningsskydd på tionde plats, och längre ner på skalan lär det bli om borgerliga alliansen vinner valet.

Det är vår uppgift att värna om framtida generationer. Att hjälpa ungdomar till ett bra arbete som är hållbart och där de har en utveckling. Att om någon skulle vara skoltrött och börja arbete också ska ha en chans att utbilda sig på äldre dar som alliansen inte vill. Att om du blir av med arbetet eller inte får något så ska du utbildas för de jobb som finns och framtida jobb.

Gör dig själv och ungdomarna en tjänst. Rösta på Socialdemokraterna 19 september för att hjälpa Sverige växa och vara attraktivt ur ett internationellt perspektiv. Detta genom bra utvecklande och hållbara arbetsplatser och kunniga arbetare. Där vi har trygghetssystem som vi kan lita på och som hjälper oss ta steg i vår livsutveckling, utan att vi tappar fotfästet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar