Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansens politik är som att dö av kyla


IF Metall har bl.a. ett budskap "Det kalla Sverige". Som handlar om hur den borgerliga alliansen har gjort det svårt för de mest utsatta grupperna i samhället genom de nedskärningar i välfärden som bekostat de skattenedskärningar.

De har faktiskt mer rätt än så.

När jag var tonåring följde jag med "Flygvapen frivilliga" FVRF upp till Lofsdalen och tältade på högfjället. Kylan var då ett moment vi skulle hantera. När det var -15 grader kanske ni förstår att man fick lite hemlängtan. En sak vi fick del av denna "tripp" var att en fjällpolis kom och berättade. En sak man kom ihåg var att denna polis sa att man hittade oftast de som dog av köld, avklädda.

Detta eftersom i slutet av köld döden släpper kroppen ut all värme som den försökt bevara nära hjärtat och lungorna till fingrar och tår och personen upplever att den blir för varm.

Precis så är det med de borgerliga alliansens politik, och nu är vi precis där det börjar bli varmt och skönt för oss med jobb, men det är fortfarande kallt i Sverige. Så om vi inte handlar snabbt så drabbas även vi som för stunden kan och har jobb.

Till er som har arbete och tycker enligt TV 4 att ni har fått en bättre privat ekonomi vill jag säga att jag hoppas ni har investerat erat överflöd i kompletterande försäkringar som ersättning för de som de borgerliga har försämrat.

För det är precis det som den borgerliga politiken går ut på.
Att individen ska ta ansvar för sig själv och inte ska få hjälp från stat, landsting eller kommun.

Vi kommer få vallgravar och taggtråd runt våra hus och de samhällen i U.S.A. som skyddas av väktare kommer vi också få hit, eftersom de som blir utslagna och som den borgerliga alliansen trampar på för att de inte har jobb eller är för sjuka, måste fixa mat och pengar för att överleva, vilket kommer troligen leda till ökad kriminallitet. Men det fixar den borgerliga alliansen genom att ge poliserna större resurser.

Vill vi ha ett hårt och kallt samhälle?
All forskning visar att genom mer solidaritet mellan samhällsskikten blir det ett öppnare och trevligare samhälle.
Är det så svårt att ge till de som har det sämre, för att en dag kan det vara din tur?

Gör din röst hörd!
Gör Sverige mer solidariskt och varmt!
Rösta på Socialdemokraterna 19 september.
Det handlar om olika politiska inriktningar.
Hur vill du ha det?

Vill du nu idag ha bättre privatekonomi eller vill du ha en jämn och bra ekonomi under hela din livstid?

p.s. gå inte på borgarnas prat om att bevara "välfärdens kärna". Fredrik skrev en bok "Det sovande folket". Där Fredrik spyr på svenskarnas uppbyggda välfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar