Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansens valfrihet utarmar samhället


Många har sagt det förr, men det tål att upprepas. Är du någorlunda begåvad, helst överbegåvad så du inte kräver mycket av lärarna utan är självgående så är du välkommen till friskolorna.

Finns ju till och med tillfällen då en elev med behov av särskilt stöd inte fått gå en friskola, fast kommunen erbjöd sig betala. Vilken MENTALITET.

Detta täpptes till lite i ny skollag som initierats av Socialdemokraterna, men då måste kommunen gå in. Så om en med rullstol vill gå i en friskola, men det finns bara trappor så måste alltså kommunen gå in och ekonomiskt hjälpa till FAST kommunens egna skola har en anpassad skola. Dock kan kommunen säga nej och personen får då inte gå i den skolan.
Kanske riskkapitalsbolagens vinst borde gå till detta.

Ett Über tänk, där man i stor utsträckning tar in nyskolade lärare för de troligen har lägre lön och kör slut på dom genom att de ska ha många kurser. Skolorna missköts.

Detta är ett snabbt sätt att visa vinst och tyvärr så accepterar lärarna detta, "man vill få in en fot". Precis som alliansen vill att ungdomar ska få genom ungdomslöner.

Man startar en skola för att man ser ett behov, inte för att gå med vinst, eller?
Fast man kan ju undra varför riskkapitalbolag är sååå intresserade. Så när man tagit ut vinster och skolan går i KK så måste den kommunala vara i beredskap att ta emot eleverna. Lite som att riskera att bli "arbetslös" från en skola, men det finns ersättnings skolor som bekostas av samhället..

Gör Sverige mer solidariskt, och jämlikt. Du som är duktig ska komma fram visa det och hjälpa dina kompisar. Även ha lärare som inte är stressade och gör ett bra grundligt jobb. De pengar som kommunal skola tjänar på de som kan mer, går till att hjälpa andra som har svårt i skolan. Tillsammans kan vi utveckla och förbättra.

Läs gärna HELA denna artikel

Gör som jag. rösta på Socialdemokraterna 19 september
Är du under 18år så prata med dina föräldrar om hur dom ser på det.

Du som inte tänkt rösta, borde tänka om.
Den välfärden som de före oss byggt upp håller på att raseras av den borgerliga alliansen. Upp från sofflocket engagera dig och gör din röst hörd.

Media: Ekot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar