Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Regeringen stod passiv under krisen

Ansvarslinjen är den senaste i raden linjer som regeringen nu har presenterat. Med ansvar menas tydligen att stå passiv vid sidlinjen och inte göra någonting för att hjälpa fordonsindustrin under något som närmast kunde liknas vid ett undantagstillstånd. Akutstöd till fordonsindustrin utlovades, men inget hände och först nu när krisen börjat ebba ut, så har en bråkdel av pengarna börjat betalas ut.

De som drabbades allra hårdast och samtidigt verkligen tog ansvar under krisen var våra medlemmar. IF Metall skrev på ett historiskt krisavtal som sänkte kostnaderna för företagen och trots det är nästan 20 procent av våra medlemmar arbetslösa idag. Krisavtalen räddade 12 000 - 15 000 jobb och hade vi fått med regeringen på en utbildningssatsning hade vi räddat minst 30 000 - 40 000 jobb. Men regeringen valde att stilla se på. Det är ingen arbets- eller ansvarslinje. Resultatet är inte bara onödig arbetslöshet utan också att de medlemmar som fått tillbaka jobben gått från trygga fasta anställningar till otrygga visstidsanställningar.

Våra medlemmar känner inte att de har haft regeringens stöd under krisen. Tvärtom så har regeringen tydligt visat att de är de rikas parti och inte ett arbetarparti. Våra medlemmar får numera betala 300 kronor mer än en akademiker för a-kassan. Detta samtidigt som våra arbetslösa och sjuka medlemmar har fått sämre villkor och otryggheten i arbetslivet har ökat. Att minska solidariteten i samhället och straffa de som har det sämst är inte rättvisa för oss. Vi vill se en annan politik och därför arbetar vi aktivt för ett regeringsskifte i september.
Industriarbetarna vill inget annat att jobba, det är skrämmande när regeringen föraktfullt talar om bidragstagare och påstår att de tagit ansvar.

Stefan Löfven
förbundsordförande IF Metall

Mikael Sällström
ordförande Volvo Verkstadsklubb

GP

Du som har ett arbete, rösta 19 september för en regering som arbetar för ALLA i Sverige. Inte bara rika och de som har lyckan att ha ett jobb och är friska.
Gör Sverige mer solidariskt, rösta på Socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar