Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Istället för bra lön får du % på ICA


Först måste jag säga tack till de medlemmar som surt betalar till reinfeldt & Co med den "förhöjda a-kasseavgiften". En avgift som enbart har till uppgift att söndra och splittra facken. En avgift som är olika mellan förbunden.

Sedan måste jag be om förlåtelse från mig och de andra som har arbete till er som blivit utförsäkrade från a-kassan så vår förhöjda avgift nu sänks. D.v.s. med de regler som nu gäller så gör vi människor utan jobb mer "hungriga" att ta våra jobb om de kunde gå ner i lön.

Nu är vi olika mellan förbunden vilket är tråkigt. Vissa förbund springer runt och tecknar försäkringar för sina medlemmar. Andra förbund tecknar rabatter och förmånskort till sina medlemmar, med KREDIT!!!

Vad ska vi ha en fackförening till? Vi kan ju få rabatter hos ICA, Volvo och Coop utan att vara med i facket. Ska facket vara en rabatt och försäkringsbolag? Eller har inte ombudsmän och förbundsfolk något att göra så de måste ringa runt och fjäska för företag för att få rabatter?

Det blir svårare för oss att få arbetare att gå med i vårat fackförbund även att dom jobbar på vårat område. För att de förlorar försäkringar och rabatter. Facken gör det som företagen har i USA. d.v.s. arbetar du på ett ställe har du massa förmåner, byter du så kan du förlora detta.

Ska vi som fackförbund låsa medlemmar mot andra förbund eller?

Ren IDIOTI. Fackföreningen är till att bevaka och tillvarata intressen på arbetsmarknaden. INTE vara ett jippo med massa rabatter och annan skit. Ni hjälper ju reinfeldt & Co med att söndra och splittra.

Har ni så dåliga argument så ni inte kan motivera medlemskap så är inte massa kring lösningar bra metod. För att tala tydligt så är det som att kissa på sig ute i kylan. Vi kommer att ytterligare förstärka den negativa trend som finns.

Lite argument om ni inte kan:
Fackföreningen är vi med i för att vi inte litar på varandra. Jag litar inte på att någon inte tar mitt jobb för 12 000kr eller en utförsäkrad som knappt har mat för dagen tar jobbet för 10 000kr. Därför har vi kollektivavtal och därför ska man vara med. INTE för massa % hos en handlare, bensin eller försäkringar som täcker upp det samhället EGENTLIGEN ska göra.

Eller är detta ett steg mot att förbunden har svårt att få löneökningar så vi måste få rabatter, vilket företagarna gynnas av? Lite svårt dock att mata barnen med rabatt på bensin.

Vi behöver protestera och demonstrera för en bra välfärd som täcker alla och bra villkor på arbetsplatsen, inte dela ut rabattkuponger på Mc Donalds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar