Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Korruption inom alliansen?

När alliansen säljer ut sådant som folket äger till underpriser verkar ingen reagera. Och varför säljer man allt så billigt? Vem tjänar på detta? Skulle man som Socialdemokrat säga något skulle små borgarna dra upp parkeringsböter, fackavgifter och toblerone. Men att se våra, FOLKETS investeringar försvinna ganska lätt för spottstyver allt enligt borgarnas principer och ideologier å verkar ingen reagera av de som röstade på alliansens partier......varför?

Från Alliansfritt Sverige:
En stor mängd privatiseringar i Stockholm har varit olagliga konstaterar Regeringsrätten, enligt Dagens Nyheter:
”En rad kommunala verksamheter som förskolor och hemtjänstföretag har de senaste åren sålts till chefer eller personalgrupper, långt under marknadspriset. Personalen har endast behövt betala för de begagnade inventarierna.

I en dom på fredagen konstaterar Regeringsrätten, liksom kammarrätten tidigare har gjort, att detta har varit olagligt. Det ärende som prövats är avknoppningen av Vantörs hemtjänst. Där fick två chefer betala 69.500 kronor för några gamla möbler och datorer, trots att de fick med sig både kundstocken på 300 pensionärer och nästan all personal. Redan efter nio månader redovisade företaget en vinst på fyra miljoner kronor efter skatt.”

Att det är olagligt för kommuner att göra riktade försäljningar till enskilda köpare är inget nytt. Redan i maj 2008 konstaterade Statskontoret i en utredning beställd av regeringen att det inte är lagligt med så kallade avknoppningar - kommuner måste sälja gemensam egendom till högsta pris. Detta har emellertid inte hindrat högern - i Täby, som styrs av moderaterna med Filippa Reinfeldt i spetsen, avknoppade man Tibble Gymasium för en spottstyver vilket genererade stora vinster för rektorn. Men inte för någon annan.

Avknoppningshysterin nådde sedan Länsrätten och sedan Kammarrätten och det konstaterades att Tibble Gymnasium hade sålts på olaglig väg, varpå oppositionen i Täby ville vidta åtgärder för att ställa allt till rätta. Men moderaterna, som har egen majoritet, blockerade detta. Man upprätthöll privatiseringen hellre än att lyda lagen.

I Stockholm finns det dussintals fall likt Tibble och Vantörn där gemensam egendom i allt väsentligt skänks bort till enskilda. Och trots att det konstaterats olagligt i Länsrätten, Kammarrätten och Regeringsrätten, samt av Justitieombudsmannen och Statskontoret så har den moderatledda högern inga planer på att sluta eller försöka ställa saker till rätta.

Det är, så att säga, en viktig princip.

Uppdatering: Enligt expertisen får domen ingen inverkan på redan genomförda privatiseringar.

Artikeln

-----------------------------------------
Tyvärr fyra år till med detta styre, fast nu med inslag av främlingsfientlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar