Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Så minskas arbetslösheten. Eller Fredriks tricks

Tycker att det är helt ok att göra jobbskapande åtgärder. Dock kanske det kostar mer än det smakar. RUT som vi bloggat om flera gånger som kostar mer än det skapar. Nu har väl detta slagits med skapande av två ministerposter. Allt för att lille Fredrik är konflikt rädd och vill inte ha interna stridigheter i alliansen. Allt för en positiv bild.

Läs gärna dessa inlägg och bloggcitat:
Reinfeldt tar krafttag för att minska arbetslösheten…skapar nya jobb i Rosenbad.

I det bolsjevikstyrda Sovjet var alla garanterade ett arbete. Fanns det inget arbete som behövde utföras skapade man ett. Ungefär så verkar Fredrik Reinfeldt ha tänkt när han idag skapar två nya minsterposter.

Det är inte det politiska eller organisatoriska behovet som avgör Regeringen Reinfeldts storlek, utan regeringen sväller därför att Reinfeldt inte vågar ta striden med de borgerliga dvärgarna och sitt eget parti.

Istället för att välja att låta matematiken styra eller vara generös mot sina borgerliga småkusiner väljer Reinfeldt som vanligt den fega utvägen. Han tar in ett par nya moderater och undviker att ta ansvar. Det kan tyckas vara ett smart drag, men vittnar om ett mönster som Scaber Nestor pekar på i en kommentar till Westerholms inlägg.
Hemsida

Det kallas Associationsprojicering

2007 - Det är kris i försvarsdepartementet, Odenberg avgår.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2007 - Ulrika Schenström hånglar med reporter när hon har jour.
Fredrik Reinfeldt är tyst tills han tvingas uttala sig i en utfrågning.

2008 - FRA-lagstiftningen skapar ett folkligt uppror, skådespel i plenisalen och mobbing i partigrupperna.
Fredrik Reinfeldt är tyst.
Man ser honom stå med svenska supportrar inför Rysslandsmatchen, men var är han när matchen är över och Sverige förlorat?
Puts väck, slump?

2008 - Georgienkonflikten inträffar, Carl Bildt jämför Ryssland med Nazi-Tyskland och orsakar en diplomatisk kris.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2008 - Frankrikes President vill koncentrera makten genom att bara tillåta stora Euroländer att vara ordförandeländer.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2009 - Försäkringskassedebaklet.
Fredrik Reinfeldt är tyst.


Förklaring på ordet Associationsprojicering:
Association - används inom psykologin för att beskriva något i minnet eller fantasin som är kopplad till en sak, händelse eller person.

Projicering/Projektion - Term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill inse eller kännas vid sina egna "svagheter" för att försvara självbilden kan tillskriva dessa egenskaper på andra personer istället.
(båda dessa hämtade från wikipedia)


Associationsprojicering/projektion - Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid.
Inlägg

Fyra år till, tyvärr :-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar