Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fredrik sållar hårt bland sjuka

Vi visste det. Remissinstanserna visste det, och trots flera fall och pusslande från regeringen fortsätter alltså regeringen på den inslagna vägen där sjuka utförsäkras. Där de tvingar sjuka att söka jobb, mot läkares inrådan. Tjänstemän och politiker är nu överordnad läkare.

Tänk om borgarna kunde visa en uns av medmänsklighet och inse att sjukförsäkringen var en felsatsning med slutdatum då man förväntas vara frisk. Och NEJ det går inte att skylla på försäkringskassan eftersom de gör som de blivit ålagda.

Du som röstade på de borgerliga måste hålla dig frisk i minst tre år. Du får inte skadas på jobbet eller hemma. Undrar om ni som har ett verkstadsarbete verkligen tänkt efter innan ni röstade. Det är lätt att råka ut för skador och få men för livet.

Vi hade ett hopp, 19 september kunde arbetare, sjuka, arbetslösa och ungdomar i Sverige rösta för förändring, solidaritet och medmänsklighet. Det gick inte.

De rödgröna ville ta bort slutdatumet i sjukförsäkringen. Även "prövas mot alla jobb" hade förändrats till "jobb som finns". Hade de fått göra det hade troligen aldrig detta hänt:

"En sjukskriven man var tvungen att arbeta heltid, eller byta bransch.
Då tog han sitt liv. Enligt de anhöriga fick mannen ett samtal från försäkringskassan med information om att var tvungen att ställas inför hela arbetsmarknaden om han inte kunde jobba heltid med sitt dåvarande jobb. Han mådde mycket dåligt av beskedet, och kände oro för att få byta bransch. Några veckor senare tog han sitt liv."
Artikel

DN artikel

VAKNA SVENSSON!

Videoklipp från cancerpatienter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar