Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansen har gjort försäkringar verkningslösa!


Kommer ni ihåg debatten kring AGS försäkringarna som skulle "justeras" enligt borgarna? Om jag var sjuk mer än 14 dagar och började få ut extra från kollektivavtalade försäkringar så skulle försäkringskassan från sjukpenningen ta bort lika stor del som jag skulle få via försäkringen.

Ett ramaskri och många var protesterna. Precis som med de "osolidariska" fackförbunden som tecknar inkomstförsäkring vid sidan av välfärdssamhället för att ge sina medlemmar bättre fördelar än resten av arbetarna. Dessa försäkringar skulle också minska i betydelse. Även då backade regeringen hem.

Nu har vi ett problem som vi hört förut kunde ske, men inte så här tydligt kanske?

Om du blir utförsäkrad av försäkringskassan slutar alla andra försäkringar att gälla som gäller just den oangelägenhet som du råkat utför.

D.v.s. om du frisk och hurtig började jobba måndagen efter att du röstade på moderaterna (som nu regerar och gjort dessa försämringar med sjukförsäkringen). Sedan blir påkörd av en arbetskamrat så svårt att du blir sjuk i mer än ett år. Du får som plåster på såren ut på försäkringar och hjälp via dessa. Är du nu lite frisk (kanske kan slicka frimärken) så utförsäkras du och ska ställa dig till arbetsmarknadens förfogande. Även om du fortfarande "ÄR" sjuk så slutar även kollektivavtal och ev. privata försäkringarna att gälla.

Även om försäkringsbolagen förstår att du är sjuk, Behöver dom inte ge dig ett öre eftersom de kan följa försäkringskassans beslut.

Så till dig som "känner" dig såååå rik att du kan ha privata försäkringar. . . . Otur att du röstade på borgarna!

Artikel om detta
Mer snäll artikel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar