Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Tack Fredrik för nya vinterdäck!

Äntligen en vettig politik som hjälper oss arbetare att få det lite bättre i vardagen. Vi behöver inte tänka på medmänsklighet, solidaritet eller en massa pappershantering och fördröjning med försäkringskassan som försöker göra sitt bästa med att genomföra "operation utförsäkring".

Tack vare Fredrik och hans gelikar behöver vi nu inte heller fundera över vad vi ska göra med det STORA överskott vi får på månadslönen, eftersom vi måste köpa försäkringar för pengarna.

Då har vi ju inte råd till vinterdäck och annan lyx, men eftersom löneökningarna är försumbara (lägre än inflationen) och alliansen slagit undan benen på arbetslösa, sjuka och ungdomar så behöver ju inte arbetsgivarna gå facken till mötes. Så nu får vi vinterdäcken istället för löneökning. Det kallar jag ansvarstagande från arbetsgivarna och regeringen. Ser fram emot vad vi får nästa år i lönekuvertet. Kanske lite bensin eller spolarvätska. Undrar bara hur jag ska ge mat till barnen.

Ovanstående text har visst inslag av IRONI

Artikel

"Men det brukar vara lite lättare i mindre företag få ut lite extra. Om de gör upp själva kan det väl bli några bildäck"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar