Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Visst, mer kristendom, men ha historian klar.


Lyssnade på väg hem från Motala på P1, en kanal som jag börjar tycka om mer o mer efter att man tröttnat på skvalmusiken. Nu lyssnade jag på diskussioner kring det politiska ingripandet för att särställa kristendomen i skolan.

Jag själv betraktar mig som kristen, men de diskussioner och de argument som kom fram irriterade lite.

Kristdemokraten Yvonne Andersson, ledamot i utbildningsutskottet sa att kristendomen gjort så mycket för Sverige som land. Ex. att vår utveckling gått fram så fort. Kristendomen har gjort mycket för Sverige, dock så var just kyrkan de som motsatte sig lärandet eftersom det var en maktfaktor. Små samlingar med människor som bildade grupper som ville fördjupa sig i sin kristna tro arresterades, för att just kyrkan ville behålla makten. Visserligen på 1800-talet men ändå.

Jag skulle vilja påstå att Socialdemokraterna med deras värderingar som stämmer rätt bra överens med det kristna budskapet, Frihet jämlikhet och solidaritet. Vilket inte KD gör efter att utförsäkra sjuka och arbetslösa människor som blir.

När Arbetarna tröttnade på underkastelse organiserade man sig i fack och sedan startade Socialdemokraterna. Då led orden var Frihet jämlikhet och solidaritet kan vem som helst förstå att det gick raskt för Sverige att utvecklas. När arbetare fick råd med livspusslet kunde de investera mer i sina barns utveckling och även här gjorde S sitt genom investeringar i allmänna skolan. Rättigheter för föräldrar, barnbidrag och allt annat.

Så att säga att kristendomen gjort mycket är att försöka ge KD oförtjänta poäng eftersom kyrkan var adel och tyckte om att tukta sin församling och leka kung i sina församlingar. Precis som brukspatron på sina fabriker.

programmet
Lyssna 8min in på programmet.

Kristendomen har gjort mycket för människor när det gäller att vara ett ledljus i mörkret. För att ta vara och få mer kunskap har dock Socialdemokraterna hjälpt till att utbilda och stärka medborgarna så man kan och vågar uttrycka sin tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar