Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Majblomseffekten

Åkte till den stora staden Stockholm i dag, för att träffa människor med empati och förståelse för vad som händer i Sverige, och som bryr sig. På vägen till träffen köpte jag en tidning som jag hört om. "Situation Stockholm". En tidning som bl.a. hemlösa säljer för att få inkomst och hjälpa till med att sprida tidningen, som bl.a. tar upp problem som finns i samhället.

Hemlösa och bl.a. barnfattigdom har ökat med 10 000st under de senaste fyra åren. Nu vänder sig desperata föräldrar till majblomman i ett försök att ge sina barn en glimt av vänlighet, givmildhet och fantasi vid juletid.

Majblomseffekt = en nedmontering av välfärd som gör föräldrar till barn desperata och griper efter alla halmstrån som finns för att göra något för sitt barn.


Hur har det kunnat gå så långt?
Och varför reagerar inte "svensson" över nedmonteringen i välfärden?

Många ser inte sambanden när de röstar.
I kommunen röstar många på S för att skola, vård och omsorg kan socialdemokraterna. I landstingen röstar man på Socialdemokraterna för att de vet att S vill ha jämlik vård och alla ska ha råd. Sedan röstar man på den borgerliga alliansen som ger bl.a. bidrag till kommuner o landsting och kan komma med dumheter som försvårar det lokala arbetet. Varför "svensson"?

Vakna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar