Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

När ska regeringen vakna?!?!?

Under fyra år har inget gjorts för att verka för att de unga integreras i samhället. Unga får oftast liten hjälp och detta trots att kommuner anmält sig för att göra en satsning som SKL föreslagit, kallad "Gemensam ingång".

Regeringen har inte ens behagat svara.

Istället har regeringen (borgerlig om ni undrar) satsat på sänkta arbetsgivaravgifter vilket många tidningar, bloggar och till och med Riksrevisionen skrivit att det inte har någon effekt, för vilken arbetsgivare anställer för att det är lite billigt, om de inte behövs i produktionen?

En mycket bra artikel om detta finns på DagensArena.

Utdrag:
Allt fler unga går varken i skolan eller har ett jobb. De lever i ett utanförskap som riskerar att bli livslångt. De bollas de runt mellan åtgärder och myndigheter i ett cyniskt spel där ingen vill sitta med svartepetter. Och regeringen står passiv.

Sedan mitten av 2000-talet har gruppen ”Unga utanför” ökat kraftigt. 2008 hade uppemot 90 000 unga stått utanför både arbetsmarknaden och utbildningssystemet under mer än ett år.

SKL har länge föreslagit en satsning på vad de kallar en ”Gemensam ingång”, där man samlar ihop alla olika resurser och kan utforma individuellt anpassade åtgärder. En enkätundersökning visar att 90 procent av kommunerna är för en sådan lösning. I våras anmälde ett sextiotal kommuner att de ville vara med i ett försöksprojekt. Hittills har regeringen inte ens svarat.


Tyvärr har svenska väljare gett borgarna ett förnyat förtroende att sabba för ungdomarna i fyra år till, och med regeringens FAS 3 program så rycker man bort mattan helt för ungdomarna.

Annan läsning:
Fryshuset
Alliansfritt Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar