Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sveriges oskuld tagen


Vad är det som driver en människa att ta sitt och andras liv? Frustration, hopplöshet, ideologi eller tvång?

Som en Imam säger på Aftonbladet:
Enligt honom är fenomenet att blanda in våld i islam relativt nytt.
– Islam har varit emot sådant här hela tiden, det har inte funnits förrän de senaste 40, 50 åren.

Kanske han blev tvingad att göra detta, kanske han insåg att han blev vilseled och sprängde förtidigt för att minimera skadorna?

Jihad eller inte Jihad, enligt Koranen som Imamen säger är det inte förenligt att spränga oskyldiga människor. Stockholm är nu en stad i chock och världen gnuggar händer för nu kommer troligtvis Sveriges engagemang i hemliga fångtransporter och trupper till krigsområden öka. Oftast får sådana här sprängningar motsatt effekt, men vissa lärs sig visst aldrig

Vad som hänt och vad som är bakom detta kommer vi nog aldrig riktigt få veta. En sak är då säker att FRA-lagen inte hjälpt särskilt mycket.

Tankarna får gå till personens familj som måste må dåligt av detta.

3 kommentarer:

 1. Kom ihåg att detta vi nu råkar utför är en konsekvens av Socialdemokraternas invandringspolitik från 70-talet och framåt. S kommer säkert att gå ut i media och kräva mer pengar till integration. Men problemet bottnar i själva politiken och hur pass många vi tar in per år. Vi tar in flest invandrare i hela världen baserat på per capita. Hur tror någon att vi kan upprätthålla en fungerande välfärd när färre skall betala för fler och den kommande pensioneringen av 40-talisterna. Tror ni verkligen att Socialdemokraterna kan lösa Sveriges problem i framtiden om de är orsaken till de problem vi har idag. Riksmedia vågar inte dra igång debatten utan den hamnar på bloggar m.m.

  SvaraRadera
 2. Tänkte faktiskt att skriva ngt om att detta dåd kommer att gynna sd-krafter. Allt bottnar i att några fundamentalister utnyttjar vilsna människor för sitt egna syfte. Har inget med integration eller religion att göra. (min personliga åsikt)

  SvaraRadera
 3. Vakna: Det är inte en konsekvens av invandringspolitiken, snarare socialpolitiken.

  Det här är inte ett invandrarbrott. Lasermannen i Malmö var inte invandrare. De som begår skolmassakers är sällan invandrare.

  Vad det handlar om är socialt utanförskap och allvarlig psykisk problematik.

  SvaraRadera