Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ta debatten med SD genom fakta

Sverige behöver en annan vinkling i debatten med sverigedemokraterna. sd håller hela tiden fram invandringen som en av orsakerna till mycket. sverigedemokraterna kanske borde läsa denna forskares rapport och ta det till sig. Dags att flytta upp debatten en nivån så sverigedemokraternas bästa argument för att rekrytera fler till sverigedemokraterna försvinner och deras påverkan i riksdagen också försvinner 2014.

Europaportalen rapporterar idag om en fransk studie kring invandringens kostnader. Invandring påverkar knappt länders ekonomi sett över tid. Det säger den franska forskaren Xavier Chojnicki, och hänvisar både till den studie han själv nyligen presenterat och liknande undersökningar i andra västländer.

Som kostnader för invandring har räknats bland annat pensioner, sjukvård, socialförsäkringar och utbildning. Till intäkterna räknas olika skatter, sociala avgifter och konsumtion. Resultaten visar på plus i statskassan med mellan 37 och 114 miljarder kronor, men Chojnicki själv är noga med att påpeka att summan skulle kunna bli helt annorlunda ett annat år.

Xavier Chojnicki nämner att USA gjort flera liknande undersökningar, men också Tyskland, Österrike och Spanien. Enligt honom kommer de alla fram till mer eller mindre liknande slutsatser, nämligen att den ekonomiska effekten sett över längre tid är mer eller mindre neutral.

Debatten lär inte sluta med dessa slutsatser. Dock är de intressanta för att de
skapar en mer realistisk bild kring denna fråga.

Inlägget skrivet med hjälp från: Göran

Fler som skrivit om denna fråga: Norrblogg

1 kommentar:

  1. Skrev ett blogginlägg om hur islamiseringen av Sverige går till. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html

    SvaraRadera