Dock plockar jag bort en del kraftuttryck ;-)
--------------------------------------
Den långtidsarbetslöse har sig själv att skylla eftersom han/hon har visat sig vara värdelös på arbetsmarknaden. Därför borde därför bör den arbetslöse också vara väldigt tacksam när en snäll arbetsköpare (eller snarare arbetstagare, eftersom han/hon inte köper någon arbetskraft!) låter denna så värdelösa individ utföra arbete på sin arbetsplats. Mot en ersättning från samhället givetvis.
Dessa fräscha åsikter hämtade direkt från 1900 kallt luftar den Helena Rivière, tidigare moderat ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott, i en debattartikel på Newsmill:
Är det otänkbart att begära lite positiv respons av människor som fått del av arbetsmarknadspolitiken med alla dess insatser?
[...]
I den anda av socialdemokrati som fortfarande omger oss är svaret på alla Tomas Rambergs frågor att alla människor ska kunna leva som alla andra (på skattebetalarnas bekostnad). De ska vara opåverkade av sin arbetslöshet (och däri ligger också frånvaron av en slutgräns för a-kassan). De ska anställas och få lön som alla andra även om de i åratal visat sig vara icke anställningsbara med normala mått mätt. (min kursivering)
Att man ska bocka riktigt djupt också skriver Helena Rivière visserligen inte rakt ut men det kan väl ändå ses som underförstått.
Som om inte detta vore illa nog så är det fler som luftar idéer i samma fräscha anda när den franske professorn Pierre Cahuc som jobbat med långtidsutredningen presenterade delrapporterna på temat "att skapa arbeten". Avskaffa turordningen var ett av de innovativa förslagen och dumpa lönerna för unga och äldre ett annat.
Kampen är uppenbarligen väldigt långt från över!
Kajs inlägg
---------------------------------
Nu efter valet börjar de komma med olika idéer, och alliansen kan köra igenom rätt mycket i riksdagen eftersom sverigedemokraterna är starkt fackföreningsfientliga och blir då tungan på vågen som slår över till Sveriges och arbetares nackdel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar