Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kriminella får ta hand om de mest utsatta

Sorgligt är det att vi nu har den borgerliga alliansens Utopi när vem som helst ska få utnyttja vem som helst och staten ska hjälpa till med det. Börjar likna fogdar och brukspatroner som utnyttjade de fattiga. Det slutade med revolter och protester och arbetarna reste sig, och politiken som partiet de bildade (Socialdemokraterna i fall någon undrade) förde, gav i stort sett fördelar för hela befolkningen.

Nu har vi inte samma empati och borgarna har fått oss mer till individualister och vi bryr oss mer om oss själva. Sänkt skatt, men att staten trycker ner de utsatta mer knyter vi näven i fickan.

Och nu kommer det fram som vi nog mer eller mindre misstänkte, att de element i samhället som livnär sig på att lura och fuska fått mer näring av den borgerliga alliansens iver att trycka till människor, och med skattemedel som betalning.

Lite från Alliansfritt Sverige:
FAS 3 - ingen insyn, inga jobb

HEMLIGHETSMAKERI. 24 000 tvingas till arbete i FAS 3. FAS 3 är det sista steget i Jobb och aktivitetsgarantin som varken garanterar jobb eller utveckling. Nu riktar Riksrevisionen skarp kritik mot den bristande insynen i vilka företag som anlitas till FAS 3.

Corren har granskat en del av företagen:
Corren har hos Arbetsförmedlingen begärt ut listan över Fas 3-anordnare. Arbetsförmedlingen säger nej. Myndigheten hänvisar till offentlighets- och sekretesslagen och hävdar att företagen kan skadas om det blir känt att de får bidrag från staten. Corren har ändå fått fram listor över Fas 3-anordnare i Östergötland. En granskning visar på företagare med betalningsanmärkningar, som upprepade gånger har drivit olika företag i konkurs och som är dömda för brott. Flera anordnare är nystartade företag och föreningar.

Känns bra att bo i föregångslandet Sverige.

2 kommentarer:

  1. Sossarna utnyttjar själva oavlönade slavarbetare för att komma åt dom 5000 kronorna i månaden. Arbetarrörelsens arkiv i Helsingborg med 3 st bland andra.
    Lasse E

    SvaraRadera
  2. Jo Lena, vi förbjuder inte centerpartister att åka över Öresundsbron heller, fast de röstade nej. Finns avdrag, bidrag m.m. så får alla använda det. Även om jag har lite betänkligheter kring detta när det blir så individ drabbat. Dock kan man vända på det och säga att de tre styckna i Helsingborg kanske slapp de kriminella tack vare att de fick arbeta på arbetarrörelsens arkiv?

    SvaraRadera