Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

En ny chans enligt jan björklund är socialen

Läser idag om Samuel Sandelin som utnyttjades av folkpartisten jan björklund som ett politiskt slagträ för att visa att den borgerliga alliansens arbetslinje ger människor en ny chans.

Kan ju hoppas att alliansen också ser hela kedjan och därmed ser till individens förutsättningar . . . . vissta ja, det är alliansen som regerar där alla som har fått bidrag genom beslut p.g.a. en orsak, nu ska utförsäkras och tvingas ta jobb som inte finns eller inte klarar av, för att överleva. Arbete ger frihet.

"Jan Björklund har ingen aning om min problematik. Regeringen har bara försämrat situationen för sådana som mig, säger han."

"Med regeringens politik dras alla utförsäkrade över en kam. Regeringen har fullkomligt övergett sitt ansvar."

Aftonbladet

Är någon förvånad över alliansens populism som lovar guld och gröna skogar, sedan rycker bort tillvaron för de utsatta.

Glöm INTE detta vid valet 2014

4 kommentarer:

 1. Jag vill bara poängtera att jag inte är särdeles förtjust att användas som slagträ av något politiskt parti överhuvudtaget, ännu mindre om jag inte blir tillfrågad först. Jag är mitt eget slagträ, punkt.

  Och jag håller absolut med dig ang. hur det ser ut i dag, och vad som borde vara lösningen. Men minns också att det var under socialdemokraterna som jag först blev utförsäkrad. Inför valet 06 hade jag en devis: "Det ena blocket vill låta mig behålla min ersättning men har inga planer på att hjälpa mig, och det andra blocket vill sänka min ersättning, men har inga förslag på hur de ska hjälpa mig".

  Jag röstade pirat då, och kommer nog fortsätt med det ett tag till.

  Mvh, Samuel Sandelin.

  SvaraRadera
 2. Hej Samuel.
  Eftersom du redan publicerats i Aftonbladet vilket jag hänvisar till i inlägget och där huvudrubriken är: "Han övergavs av regeringen" så tar jag det som att de som nu sitter i regeringen är de som gjorde utspel och hade dig som slagträ.

  Att F-kassan under S-ledd regering bara gav dig pengar utan att kräva ngt tillbaka är som vi inom S sagt inte OK. Och S startade upp en utredningen (2004) som alliansen tog 2006 och sedan delvis beskyllde S för att de nu skruvade till detta.
  http://www.aftonbladet.se/ledare/article235760.ab

  Dock var utredningen beställd, men inte beslutat hur vi skulle gå vidare. Troligen inte lika hårt som alliansen nu gjorde, som därmed försatte dig i en situation.

  Kasta en röst på ett enfrågeparti är ju upp till var och en ;-)

  Har pratat med några (P) som delade ut mtrl. hur de ställer sig i stora frågor, men de sa "vi tar det då om vi kommer in" att kandidera för att styra ett land och inte ha planer för hur de ska göra skrämmer mig ;-)

  SvaraRadera
 3. Det är inte krav vi behöver. Det är rehabilitering. Vilket var vad jag inte fick.

  Sedan tror jag nog att du, som uppenbarligen är aktiv inom socialdemokratiska partiet och har en aktiv blogg, kunde ha tagit lärdom av Janne B's misstag, och kontaktat mig först. Som sagt, jag är mitt eget slagträ.

  Och jag kommer nog fortsätta rösta på ett enfrågeparti. Jag menar, det går ju rätt bra för miljöpartiet numera, eller hur? De började på exakt samma sätt som PP, så det kommer nog gå bra. Att du som politiskt aktiv överhuvud taget kallar det att "kasta bort sin röst" får mig att må illa, och skrämmer MIG. Att ta till vara på sin röst och rösta är aldrig fel, även om man skulle rösta blank. En röstad röst är aldrig bortkastad. Å andra sidan kunde jag ju ha röstat på den ena sidan som bara gav mig pengar, höll mig borta från statistiken och inte tänkte hjälpa mig, eller på den andra sidan, som inte visste hur de skulle hjälpa mig men däremot visste att de ville sänka min ersättning.

  Jag vet inte riktigt, men låter inte det mer bortkastat, tycker du?

  SvaraRadera
 4. Sori, skrev dock inte "kasta bort". Skrev faktiskt "Kasta en röst på ett enfrågeparti är ju upp till var och en". Så jag säger inte att man inte ska rösta ;-)

  "Cast a vote", vet att jag själv blandar lite, blir lite svengelska ;-)

  SvaraRadera