Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sjuka & fattiga får bära arbetare & rika

Det var ju ingen hemlighet innan valet 2010 att borgarna förstört välfärds Sverige så till den grad att arbetarna som förr värnade om arbetslösa (löftet), sjuka och alla andra som hade fått otur i livet. Nu värnade om sin egna plånbok. Detta som nu aktualliseras är barnfattigdomen som inte var okänt innan valet 2010.

Det var och är ingen hemlighet att borgarna vill ha det så eftersom de gör det på uppdrag av näringslivet som vill sänka lönerna eftersom de tror att monotona och innehållsfattiga jobb är modellen. Och då är det bara lönen som sätter nivån inte kunskap och kompetens.

Jag får ibland ett tack för att vi inom IF Metall har sänkt avgiften. En straffavgift som reinfeldt införde för att bestraffa de A-kassor som hade flest arbetslösa. Det betydde att IF Metallare fick 300kr i höjd avgift. Denna avgift går till reinfeldt och hans gelikar att göra vad dom vill med. Det går INTE till A-kassan för att hjälpa våra kamrater.

Sänkningen som nu genomfördes från 300kr till 75kr är ett resultat av att våra kamrater utförsäkrats ur systemet och nu får bidrag inom Fas 3 eller socialbidrag.

Är det rätt?
Kan vi upprätthålla "löftet"?

Nej troligen inte och det är reinfeldts (fackföreningskramaren) idé. att sänka välfärden så kampen om jobben blir högre och är du hungrig så gör du vad som helst för att få jobbet (Lex USA).

Så Svensson, bli inte överaskad över ökad kriminalitet och hårdare och kallare Sverige.

Frågan är: Skulle du snatta/stjäla om dina barn var hungriga eller blev mobbade för att gå i trasor på skolan. Skulle du begå brott för att få råd till din eller dina närmastes medicin.

Tänk en gång till när du röstar 2014. Och nej det blir inte bra om du röstar på Socialdemokraterna i kommun och landsting och sedan på alliansen i riksdagen ;-)

Svt-Debatt
Aftonbladet-Debatt
SvD
Aftonbladet
Svt
Svt-Malmö

3 kommentarer:

  1. SSU om A-kassan har som vinjettbild en medelåldersman med skägg?! Är detta symboliskt på något sätt?

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Du får titta på videon och ta del av vad SSU menar med filmen ;-)

    SvaraRadera