Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Wasted cash 2.1

Förvånad är man inte av mygel och bluff regeringen som gynnar kriminella och de som vill utnyttja samhället.Istället för att ge människor en bra utbildning och ett bra stöd i livet.

Jobbcoacher . . . . ja jag vet att det är tjatigt, men varför tiger du som läser detta? Varför inte skrika lite och visa regeringen att den slösar pengar på allt utom de som behöver det. Mer till dom rika är regeringens paroll.


ETC
I Stockholms län har 332 privata företag avtal med Arbetsförmedlingen. Notan: nästan en kvarts miljard.
...

Arbetslösheten fortsatte att öka i Stockholms län förra året. I december 2010 stod 113 050 stockholmare utan arbete.
...

Sedan augusti 2009 har jobbcoacher, både anställda av Arbetsförmedlingen och privata, arbetat med att motivera främst de som nyligen blivit arbetslösa att söka nya jobb. Vid årsskiftet lade Arbetsförmedlingen ned myndighetens egen jobbcoachverksamhet, men de externa privata coacherna är kvar. I dag har 332 personer och företag i länet avtal med Arbetsförmedlingen.

...

Av landets drygt 800 jobbcoachföretag verkar över 40 procent i Stockholms län. För att arbeta som jobbcoach krävs varken formell utbildning eller certifikat. Företagen anlitas genom upphandling, som vid årets slut beräknas ha kostat staten tre miljarder kronor. Oseriösa jobbcoacher har avslöjats med att använda ovetenskapliga metoder som hypnos, healing och hjärntvätt.
...

I Stockholms län har hittills 23 000 arbetssökande fått stöd av jobbcoacher. Av dem har cirka 37 procent fått ett arbete 90 dagar efter avslutad coachning. Satsningen har hittills kostat staten 214 867 215 kronor. Det finns hittills inga belägg för att den här investeringen ger mer jobb än om pengarna hade lagts på utbildning, enligt de två granskningar som har gjorts av Arbetsförmedlingen och revisionsfirman Ernst & Young.

Alltså ovetenskapligt trams för 250 miljoner.
Föregångsstaden Stockholm!


Alliansfritt Sverige: Jobbcoacher för 3 miljarder
DN
Nytt 24.se
DagensPS
SVT 1
SVT 2
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar