Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

När har du avtjänat ditt straff?

Jesus sa "den som är utan synd kastar första stenen". Ingen kastade eftersom de som tänkt stena kvinnan till döds tänkte till att människor syndar. Dock finns det förlåtelse i Kristus, men det kan jag skriva om en annan gång.

Ser vi till det svenska rättsväsendet och våra domstolar och vad som gäller så är det att den som är dömd och fått sona sitt brott är fri, eller hur?

Så eftersom Håkan Juholt bekänt vad han blivit dömd för (tre fortkörningar) så vände sig journalistkåren (de som inte är med i journalistfacket?) mot Håkan Juholts särbo Åsa Lindgren.

Visst alla i en familj och släktningar m.m. granskas så det var väl rätt förutsägbart att tipsen skulle strömma in om brott som de i Håkan Juholts närhet gjort. Åsa Lindgren har sonat sitt brott, men jag förstår om m.u.f. som bedrev en smaklös smutskampanj mot Mona Sahlin, nu gör en extra kraftansträngning mot Håkan Juholt och den Socialdemokratiska ledningen. Detta för att de känner sig hotade.

Till dig Åsa Lindgren hoppas jag att du har överseende med journalisters grävande, och hoppas att du visste vad som väntade när Håkan Juholt tackade ja till att bli Socialdemokraternas ledare.

Aftonbladet
DI
Expressen
Expressen 2
SvD

5 kommentarer:

 1. jag tänkte samma sak då jag läste men det kan vara bra för dem bägge att de kommer fram nu så att ingen använder det som påtryckning senare.

  Röstar ej på sossar men rätt ska vara rätt

  SvaraRadera
 2. Ett allvarligt brott som upprepats flera gånger. Det tyder på en systematik som borde gett henne fängelse. Men hon var ju ingen man.

  SvaraRadera
 3. Nja troligen första gång, mildare dom? vad vet jag. Grejen är att hon har blivit dömd, och sonat sitt brott. Så varför måla upp hennes förflutna för att hon tycker om Håkan?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Att Sverige nu har en mycket dålig justitieminister, Beatrice Ask (m) har hårt drabbat alla som blir oskyldigt dömda i de slarvrättegångar som präglar det svenska rättsväsendet idag. Det drabbar inte den person som borde ha blivit justitieminister i den borgerliga regeringen.

  Kommer ni ihåg Beatrice Ask's förslag att skicka grälla kuvert till misstänkta sexförbrytare, för att de ska bli dömda av allmänheten innan de eventuellt blir dömda av en domstol - som i många fall har läst i tidningen om den tilltalade är skyldig. Detta avgörs som bekant genom beslutet om namnpublicering i tidningen.

  Detta visar Ask's syn på rättegångar. De ska vara skådeprocesser mot personer som kanske är oskyldiga. När hon ansattes av frågor om detta även skulle gälla Littorin, var hennes var ja. Den person som borde ha blivit justitieminister i stället för Ask har mig veterligt aldrig dömts av någon annan domstol är Sveriges förenade journalistkår.

  Så han slipper skaka galler utan kan njuta i fulla drag av utsikten från sitt svartmålade hus. Till hans försvar (om det hade blivit rättegång) hade kunnat sägas att han inte hade beställt målningen. Ännu ett exempel på att höga politiker måste hålla koll på vad släkt och vänner gör-

  Vem drabbas av att Sverige inte får de bästa politiker, som är möjliga att få med det rådande valresultatet?
  Littorin jagades över Visby flygplats av AB-reporten Mattias Karlsson, som vrålade att han hade bevis. Men det hade han inte. AB:s ansvarige utgivare Jan Helin skrev efteråt på sin blogg att om Littorin "bara hade talat ut med vår reporter, så hade vi fått forska vidare eller lägga ner storyn." Littorin straffades alltså med negtiv publicering för sin vägran att "sitta ner" med en oförskämd repórter. Som om nyhetsredaktioner vore myndigheter!

  Är det inte hög tid att politiken tar itu med den falska statsmakt som media uppträder som ? Merdia är som Hells Angels, som uppträder som en domstol som både dömer och verkställer straffet.

  Vilket brott har Juhlts särbo NU begått, eftersom hon ska straffas en gång till? Om någon har begått ett brott, så har väl det brottet begåtts av den socialdemokratiska extrakongressen? Det är den, och inte Juholts särbo, som har valt honom till partiordförande!

  SvaraRadera