Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

5 000 jobb/månad, med borgerlig politik?

Stackars anders borg som sitter som finansminister i den moderatledda alliansregering som styr Sverige idag. anders borg har nu fått på sitt bord att arbetslösheten ska ner till 5% till valåret 2014. Räknar vi snällt som SvD gjort så är det till år 2015, 5000 jobb/månad som måste skapas.

Hur är det möjligt, kan man undra.
Och eftersom anders borg och hans kompisar sabbat sjukförsäkringen undertiden de applåderade så betyder det att fler utförsäkras och då står till arbetsmarknadens förfogande. Arbetskraftsinvandering har anders borg också varit med om att ta bort de flesta kontroller för. Vilket betyder att vi importerar arbetskraft till RUT, ROT och andra arbeten, medan arbetslösheten hos den inhemska befolkningen förblir hög.

Hur ska man minska arbetslösheten då?

Sänkt arbetsgivaravgift? Hjälper inte eftersom ett företag anställer inte fler än det behöver för att klara att leverera.

Utökat RUT och ROT? Eftersom anders borg och hans kompisar gjort arbetskraftinvandringen fri, så varför anställa en arbetslös svensk för 130kr/h när du får en utländsk för, vad? 50kr/h

Jobbskatteavdrag? Vad hjälper det med att skapa jobb? Vi som har lycka att ha ett jobb i borgarnas Sverige sparar för livet ifall vi blir sjuka, arbetslösa eller gamla. För ni har ju sabbat tryggheten!!

335 000 nya jobb ska alltså fram till 2015 (enligt SvD) går det med en arbetslinje som förutsätter att alla som har ett hjärta, kan andas och röra ett finger ska prövas mot hel arbetsmarknanden?

Nej, anders borg. Eran politik, så kallade arbetslinjen kan inte hjälpa oss mot arbetslöshet. Ni föder arbetslösheten med att slå undan benen på sjuka, arbetslösa och genom den fria arbetskraftsinvandringen.

Socialdemokraterna har ett hopp. Där Håkan Juholt och Carin Jämtin ska föra vår politik och sätta sin prägel på den. Vi har kämpat mot Radetzki (se filmen) som ville just göra som den borgerliga alliansen gör idag, nämligen att sänka reservationslönen. Vi klarade att få ner den då höga arbetslösheten UTAN att sabba för människor.

Eftersom allt som den borgerliga regeringen gör i arbetsmarknadspolitik är att se till att tillgången på arbetskraft är STOR, vilket leder till svenskt näringslivs våta dröm att sätta press på våra löner och facket i synnerhet.

We won't back down

Ekonomi Nyheter
Norran
Skånskan
Corren
SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar