Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vad har alliansen gjort för kvinnorna?

Vi vill att alliansens vallöften innehåller en jämställdhetsanalys. Det är lätt för partierna att glömma bort den aspekten när de utvecklar sin politik
Nyamko Sabuni (FP) SvD

Vad säger ni om den?
Ganska klart att man inte gör som de säger, eller alla skyller på varandra eftersom de är allianspartier så "måste" de tillsammans bestäma och då kan ju faktiskt vilket stolpskott som helst göra uttalande utan att det får stora konsekvenser eftersom det går att ursäkta sig med "de andra ville inte".

Vad har vi för jämställdhet idag som regeringen haft fyra år på sig att genomföra. Eva Cox, moderatkvinnorna

Hon skriver:
"Vidare föreslår vi att ersättning för vård av sjukt barn ska vara möjligt att överlåtas till exempelvis mor- och farföräldrar eller någon annan."

Arbetsgivarverket säger:
"Överlåtelse av tillfällig föräldrapenning till annan person
En förälder kan överlåta sin tillfälliga föräldrapenning till en
annan person (t.ex. granne, far- eller morförälder) som i stället
för föräldern stannar hemma från sitt arbete för att vårda ett
sjukt eller smittat barn. Den som i stället för föräldern stannar
hemma och vårdar barnet får tillfällig föräldrapenning beräknad
på sin egen SGI."

Så mycket koll hade moderaterna kring detta. Att "strida" för redan befintliga förmåner kallar dom att slås för jämställdhet :-D

"Inom de branscher där flest kvinnor är verksamma – vård, skola och omsorg – är det svårt att starta eget. Det vill vi ändra på genom att ge kvinnor tillgång till en större arbetsmarknad och inte bara offentliga arbetsgivare som idag. Kvinnor kommer att få större möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter och arbetsmiljöer. En bredare arbetsmarknad leder också till att kvinnornas löner kommer att höjas."
Om detta säger vi ILLA, hur ILLA!!!
Vad har allians regeringen gjort för att "främja" detta?
Jo de har infört RUT som gör att det startar låglöneföretag som importerar arbetskraft från andra låglöneländer och slår ut den kommunala verksamheten som därmed måste säga upp sina anställda. "Större möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter och arbetsmiljöer" försök det med en privat låglönearbetsgivare.

"Alliansregeringen har bidragit till att utanförskapet minskat kraftigt, främst för kvinnor som därigenom fått större frihet. Vår ambition är att fortsätta enligt den linjen."

En mer desillusionerad människa får man leta efter. Eller som Aftonbladet skriver:
"Det är också berättelsen om ett samhälle som misslyckas. Jobbcoacher och handlingsplaner när det inte finns jobb att söka.
Den nuvarande regeringen valdes på frågan om utanförskapet. Den kommer att bedömas på just den frågan och på det som ännu för ett år sedan beskrevs som ”jobbpolitiken”. Och domen kan ­bara bli en. Politiken har misslyckats."
Aftonbladet

Detta är det som moderaterna har gjort för kvinnorna i Sverige. Nästa 8 mars då kvinnodagen firas så kanske det hänt annat. Men jag tror att regeringen idag är en lam försvarare av ett system som förpassar människor till permanent fattigdom.

Till er kvinnor kan jag bara säga, engagera er och kräv förändring

Lästips: Johanna Graf skriver idag i Expressen kring socialdemokraterna och jämställdheten.

Media: Ab, Ab2, Ex, Ex2, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, DN, DN2.

Bloggat: Peter Johansson och Peter Andersson och Roger Jönsson på ämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar