Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Moderaternas "Nuggetspolitik"

Vi som bloggar och följer debatten förvånas över att alliansen fick ytterligare fyra år att sabba Sveriges samhällssystem och därmed välfärd är troligen känt. Men hur och varför kan inte väljarna se deras söndrande taktik?

En förklaring som också sagts förr är att borgarna gör allt i små steg. S.k. Nuggetspolitik. Små bitar som plockas en och en tills det är slut.

Därför är det på en så krånglig nivå att det är svårt att se konsekvenserna innan det är försent.

Exempel: sjukförsäkringsreformen som togs. Här sa borgarna att det är för att inte "lata" svensson skulle piskas till arbete. Vilket de som hande arbete tyckte var bra och så gick det som det gick med utförsäkringar och allt elände.

Exempel: Ny lag och olika ersättningar vid semester. Har någon reagerat mer än arbetarrörelsen? De som skadats på jobbet och är sjuka mer än ett år får ingen semesterersättning.

Sedan undrar du varför facken är politiskt knytna till Socialdemokraterna.

Nu är det ytterligare "förenklingar" på gång som innebär försämringar för oss.

"Förslaget innebär att en medlem kan behöva vänta i flera år innan han eller hon kan få gå en facklig utbildning. Regeringen kallar sitt förslag till förändring av studieledighetslagen för en förenkling, men i själva verket handlar det om en kraftig inskränkning av fackets möjlighet till inflytande och agerande."
IF Metall

Börja engagera dig NU innan det är försent. Media är borgerlig så du kanske ser en notis efter att beslutet är taget.

Löntagarbloggen
Camilla Wedin
Monica Åhlén
Tommy Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar