Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Anders Borg & hans betonghäck

1997, ett år där Anders Borgs s.k. betonghäckar var de som drev utveckling och Svensk industri framåt genom Industriavtalet. Trots Radetzkis förslag om att halvera löner i en intervju med Janne Josefsson 1997. Så blev Industriavtalet till.

Industriavtalet blev banbrytande och var en idé från fackligt håll.
"Avtalsrörelsen 1995 hade resulterat i löneökningar som ansågs försvaga konkurrenskraften, och nu ville man säkerställa att löneökningarna låg på samma nivå som genomsnittet i EU. Svaret kom i form av en debattartikel i Dagens Nyheter den 1 juni 1996, där sex LO-förbund med Metall i spetsen tillsammans med TCO-förbundet SIF och Saco-förbundet CF bjöd in arbetsgivarsidan till förhandlingar."

Facit blev bl.a. efter 10år höjda reallöner med runt 2% (innan 1997 0.2%).

Eftersom Anders Borgs politik går ut på att fackföreningarna ska sänka sina lönekrav ytterligare genom straffskatt på A-kassa och jobbskatteavdraget och samtidigt dränerar han vår välfärd och försäkringar så får han och resten av borgarna som inte verkar förstå att mindre skatt för de som arbetar INTE genererar jobb (de anställda massorna har inte makt över företag), framstå som okunniga. Så rör på din betonghäck Anders Borg och lyssna på folket.

Men personligen tror jag att borgarna skiter i Sverige för de verkar inte göra annat än att komma med jobbskatteavdrag och gynnande av kapitalister och företag på välfärdens bekostnad. Inte gör Anders Borg det bättre med att småle i debatten i riksdagen när han kallar oppositionen för betonghäckar när de vill hjälpa sjuka, arbetslösa, ungdomar och fattiga istället för borgarna rika, företagare, fuskare och kriminella

Avdragsregeringen som försörjer rika eller bidragsregering som hjälper fattiga, sjuka, ungdomar och arbetslösa.Högberg om Borgs pippi
E24
Nya Affärer
DN
Ylva
Jobb och utvecklingsgaranterade
Jobbcoacher aftonbladet
Expressen om hur lätt det är att bli coach
Fas3 som tvångsarbete
Högberg om Fas3

Media: Ab, Exp, Exp2, Svd, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, DN, DN2, DN3, SVT.
Bloggat: Staffan Lindström som jag lånar lite länkar från: Håkan Werner Linnarsson om att 189 spänn kostar medmänskligheten.
Ali Esbati om bristande samband mellan sänkt skatt och hög sysselsättning.
Krassman om full sysselsättning genom Toast Skagen
Martin Moberg om en visionslös och jobblös budget
Marika Lindgren Åsbrink om Vårdbiträde med 23200 - vem då?
Claes Krantz om en trött moderat regering.
Annika Högberg om Hannah och vårproppen
Peter Andersson om att det ska löna sig att arbeta snarare än att röka och supa
Katarina Nyberg Finn om är du en förlorare?
Peter Johansson och Johan Westerholm skriver också
Media: Sydöstran, Ab 1, 2, DN 1, 2, BLT 1, 2, Sydsvenskan, SvD 1, 2, 3, GP, Ab, Expr 1, 2, DN, SVT, SVT2

2 kommentarer:

  1. Mörkrädd är det minsta man kan bli när man lyssnat på Radetzki. Med den mannens bildning/utbildning och det gehör han har i de högre kretsarna är det helt omöjligt att känna förtroende för honom och de som lyssnar på honom. Den mannen hör hemma i stenåldern.

    SvaraRadera
  2. Håller med.
    Kör filmen på utbildningar och lika arga blir dom varje gång :-)

    SvaraRadera