Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Så var vi höger om moderaterna

Som sagt det är långt kvar till valet 2014, men politiskt så är det nu

Tommy Waidelich säger bl.a.
"han ställer sig positiv till vinster i välfärden."

Sådär bara blev han ovän med många. Skatter våra "välfärdspengar" ska till folket inte kapitalister i skatteparadis. Pengarna är till för att köpa "paraply"

Ett problem med RUT som Tommy Waidelich och en grupp ska se över är att den stimulerar låglöneyrken vilket är alliansens politik eftersom från 2006-2010 har lyckat halvera vå reservationslön, d.v.s. den lön vi vill arbeta för. Detta p.g.a. utförsäkringarna från A-kassa och sjukförsäkring och misslyckad arbetsmarknadspolitik.

Tommy Waidelich säger sig också vara för ett femte jobbskatteavdrag. Kan ju undra vart han varit på semester eftersom det finns borgare som tycker att det får vara nog med skattesänkningar.

"Waidelich säger att han är en varm EU-anhängare och gärna vill införa euron i Sverige. Detta kan dock ske först på sikt när opinionen har vänt, menar han."

Vad ska man säga . . . .. någon har inte läst vad som hänt de senaste åren? Kan säga att tack vare att vi INTE är med i Euron så klarade sig Sverige bra vid krisen.

Så min snabba bedömning är att Tommy Waidelich är lite höger om moderaterna. Hoppas dock att Håkan Juholt hade en tanke och visste vad han gjorde med att utse en höger sosse till ekonomisktalesman.

DI
Expressen

Media: Ab, Ab2, E24, DN, DN2, SvD, SvD2.
Bloggat: Högberg, Roger Jönsson, Ledarbloggen på temat.

3 kommentarer:

  1. Fast det där om vinster är väl kongressbeslutat? Det är "ohemula" vinster som socialdemokratin är kritiskt till, inte att exempelvis en vägentreprenör får ihop lite marginal på att ha blivit upphandlad vid ett vägbygge? Eller ska socialdemokraterna säga att de vill förstatliga hela Life Science-industrin, därför att man inte ska kunna tjäna pengar på att någon kan bli sjuk?

    SvaraRadera
  2. Då får man väl ta ett till kongressbeslut, nu när hela idén om vinster och privatiseringar av välrförden visat sig vara totalt misslyckad.

    SvaraRadera
  3. Hampus, har läkemedelsindustrin misslyckats?

    SvaraRadera